POLICIJSKI VIKEND: Uhvaćeni kradljivci, lažni PCR testovi, pas ugrizao ženu, izgorjela gospodarska zgrada i strojevi

912 0

Foto Jakša Samardžić

SLAVONSKI BROD, 25. siječnja 2021. – Tijekom vikenda policijski službenici su riješili tri kaznena djela imovinskog karaktera. Naime, policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom i 51-godišnjakom potvrdivši sumnju u počinjenje kaznenog djela teške krađe i kaznenog djela prikrivanja. Utvrđeno je, da je 46-godišnjak, dana 10./11. studenoga prošle godine, tijekom noći, provalio u trgovinu u Beravcima, ušao u unutrašnjost i otuđio 25 šteka raznih cigareta, te metalni sef u kojem se nalazilo nekoliko tisuća kuna. Potom je cigarete prodao 51-godišnjaku koji je znao da su cigarete pribavljene kaznenim djelom. Policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje su od kolega susjedne policijske uprave preuzeli daljnji rad i podnošenja kaznenih prijava protiv dvojice počinitelja Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Nadalje, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 18-godišnjakom, potvrdili su sumnju u počinjenje kaznenog djela oštećenja tuđe stvari. Utvrđeno je, da je 18-godišnjak, dana 19. siječnja u poslijepodnevnim satima, u Cerničkoj Šagovini, oštetio metalni lokot na ogradi i pleksiglas na prozoru školske zgrade. Protiv osumnjičenika policija podnosi kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu.

OTKRIVENA TRI KRIVOTVORENA PCR TESTA

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, dana 23. siječnja, policijski službenici su kontrolirajući osobe, prtljagu i vozila, prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku, kod tri osobe (svi državljani Republike Hrvatske) otkrili krivotvorene PCR testove. U 12. 45 sati, 39-godišnja vozačica osobnog automobila (bosansko-hercegovačkih nacionalnih i registracijskih oznaka), dala je na uvid negativan PCR test, a u 21.50 sati, isto su učinili i 41-godišnjak i 43-godišnjakinja (vozač i putnica iz osobnog automobila zagrebačkih registracijskih oznaka), koji su policajcima na uvid dali negativne PCR testove. Nakon sumnje da se radi o krivotvorinama, policajci su proveli kriminalističko istraživanje, te utvrdili da se radi o krivotvorenim PCR testovima, izdanim u susjednoj Bosni i Hercegovini. Policijski službenici protiv spomenute tri osobe podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u kazneno djelo krivotvorenja isprave.

PAS UGRIZAO ŽENU

Na području Općine Oriovac, dana 23. siječnja, u 16.45 sati, pas kojega je bez povodca šetao 27-godišnjak, napao je drugoga psa kojega je koristeći povodac šetala 40-godišnjakinja. Kako bi razdvojila pse, reagirala je 46-godišnjakinja, koju je pas (vlasništvo 27-godišnjaka) ugrizao za šaku. Ozlijeđenoj ženi je pružena liječnička pomoć, a ozljede su okvalificirane kao lakše tjelesne ozljede. Nadalje je utvrđeno, da su obadva psa uredno cijepljena i čipirana. Policijski službenici su protiv 27-godišnjaka podnijeli prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Slijedi izviješće mjerodavnom inspektoratu u Slavonskom Brodu.

POJAČANI NADZORI PROMETA

Na prometnicama Policijske uprave brodsko-posavske, od 18. do 24. siječnja, dogodilo se 17 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenim osobama (3 osobe lakše ozlijeđene) i 14 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Policijski službenici su tijekom nadzora prometa, utvrdili 320 prometnih prekršaja, od kojih 108 prekršaja nepropisnih brzina, 45 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 24 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 12 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, 8 prekršaja pretjecanja i obilaženja, 3 prekršaja upravljanja bez položenog vozačkog ispita, 3 prekršaja upravljanja pod zabranom, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (nepoštivanje prednosti prolaska, obveze vozača prema pješacima i sl.).

Utvrđena najveća nepropisna brzina od 200 km/h, te najveća koncentracija alkohola od 2,80 promila

Prošli tjedan (dana 20. siječnja, u 1,50 sati), policijski službenici su utvrdili najveću nepropisnu brzinu od 200 km/h, na autocesti A3, kojom prilikom je osobnim automobilom (PU registracijskih oznaka) upravljao 50-godišnjak. Također je istoga dana utvrđeno, da 48-godišnjak, u Slavonskom Brodu, upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (s 2,80 promila).

Na blagdan Sv. Vinka 10 alkoholiziranih vozača

U pojačanim nadzorima tijekom vikenda, uključujući dan Svetog Vinka, policijski službenici su utvrdili prisutnost alkohola kod 10 vozača. Najveća koncentracija alkohola očitana je u organizmu 63-godišnjaka, koji je dana 22. siječnja, u 15.40 sati, u Rešetarima, upravljao osobnim automobilom s 2,19 promila alkohola u organizmu, a koji je odmah isključen iz prometa i zadržan u policiji na otriježnjenju. Policajci su za vikend sankcionirali 56-godišnjaka iz Zagreba, koji je dana 23. siječnja, u 16.15 sati, upravljao osobnim automobilom (njemačkih nacionalnih i registracijskih oznaka), krećući se autocestom A3 nepropisnom brzinom od 175 km/h. Također je sankcioniran i 27-godišnjak, koji je dana 23. siječnja, u 14.05 sati, kroz naselje (Slavonski Brod), upravljao osobnim automobilom, krećući se brzinom od 94 km/h.

Policijski službenici nastavljaju sa aktivnostima nadzora prometa, te apeliraju na sudionike u prometu na pojačan oprez i pridržavanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U VRPOLJU IZGORJELA GOSPODARSKA ZGRADA SA RADNIM STROJEVIMA

Dana 24. siječnja, u 21.30 sati, u Vrpolju je došlo do požara na gospodarskoj zgradi (vlasništvo 80-godišnjaka), koja je izgorjela kao i radni strojevi. Ozlijeđenih osoba nije bilo. Danas će se obaviti očevid u suradnji policije i inspektora zaštite od požara kojim će se utvrditi važne činjenice i okolnosti vezano uz nastanak požara

Related Post