POLICIJSKI VIKEND

1736 0

U subotu, oko 23.50 u Novoj Gradiški u Ulici Ljudevita Gaja, policijski službenici su intervenirali zbog narušavanja javnog reda i mira ispred ugostiteljskog objekta. Utvrdili su da 23-godišnjak u alkoholiziranom stanju remeti javni red i mir,

viče i psuje, te na takav način uznemiruje goste i prolaznike. Nije poslušao zapovijedi policije da prestane, odbio je poći sa njima i pokušao pobjeći. U trenutku kada je policija postupala prema njemu, pružao je aktivan otpor i ugrizao jednog policajca za prst. Nije bilo težeg ozljeđivanja. U organizmu 23-godišnjaka alko-testom je očitana koncentracija alkohola u iznosu od 2,12 promila. Policija protiv njega podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja i kaznenu prijavu zbog sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti

 

S PIŠTOLJEM U TRGOVINU PO NOVAC – Jučer, oko 12.05 sati u Slavonskom Brodu, Ulica J. J. Štrosmajera, nepoznati počinitelj je počinio razbojništvo u trgovini. On je uz prijetnju oružjem od zaposlenice otuđio više tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim muškarcem, starosti 30 – 35 godina, visine oko 175 – 180 cm, mršave tjelesne građe, na glavi je imao sunčane naočale i kapu šiltericu, bio je odjeven u plavu majicu kratkih rukava i crne hlače.

 

PRONAŠLI KRADLJIVCA BICIKLA – Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod su dovršili kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom zbog sumnje u kazneno djelo teške krađe. Utvrdili su da je on početkom lipnja iz zgrade u Slavonskom Brodu, Štampareva ulica, otuđio zaključan bicikl vlasništvo 39-godišnjakinje. Policija protiv njega podnosi posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu.

 

UHVATILI MALOLJETNOG PETROVOSELSKOG LOPOVA . Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su dovršili kriminalističko istraživanje nad 16-godišnjakom zbog sumnje u dva kaznena djela teške krađe. Utvrdili su da je on 28./29. lipnja provalio u pekarnicu na području općine Staro Petrovo Selo i otuđio veću količinu raznih slatkiša i bezalkoholnih pića, te nekoliko stotina kuna. Također je provalio u rashladnu vitrinu (vlasništvo tvrtke iz Zagreba), otuđivši veću količinu sokova. Dio otuđenih predmeta je kod njega pronađen i vraćen vlasnicima. Policija protiv njega dostavlja kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu za mladež.

 

SVAĐU RJEŠAVALI TUČNJAVOM – U petak, oko 12.10 sati u Slavonskom Brodu dvije osobe u dobi od 64 i 72 s jedne strane i tri osobe u dobi od 14, 16 i 36 su narušavali javni red i mir. Oni su se zbog narušenih međuljudskih odnosa od ranije posvađali, međusobno se udarajući drvenim i metalnim palicama. Policija ih je sve uputila na ukazivanje liječničke pomoći. Nije bilo težeg ozljeđivanja. Policijski službenici protiv svih prekršitelja podnose optužne prijedloge Prekršajnom sudu, te nastavljaju daljnji rad na utvrđivanju ostalih činjenica, prekršaja i kaznenih djela, te drugih sudionika.

 

BELGIJANAC AUTOCESTOM 235/h – Oko 9,15 sati, danas, na autocesti kod Slavonskog Broda, prometni policajci su utvrdili da 22-godišnji državljanin Belgije, upravlja osobnim automobilom BMW, belgijskih nacionalnih oznaka i broja, vozeći brzinom od 235 kilometara na sat. Policija je donijela prekršajni nalog, kojim je kažnjen novčanom kaznom uz zaštitnu mjeru zabrane korištenja inozemnom vozačkom dozvolom na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 12 mjeseci.

 

Tijekom vikenda, na području policijske uprave, evidentirano je 29 kaznenih djela od kojih je najveći broj u strukturi općeg kriminaliteta, a najbrojnija su imovinska kaznena djela (19). U području prometa se dogodilo devet (9) prometnih nesreća od kojih četiri (4) s ozlijeđenim osobama i pet (5) s materijalnom štetom. Pritom je jedna (1) osoba teško ozlijeđena, dok su četiri (4) osobe lakše ozlijeđene. Evidentirana su četiri (4) prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i jedan (1) prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. U jednom (1) slučaju pronađeno je oružje koje su preuzeli policijski službenici protueksplozijske zaštite.

Related Post

U BLIZINI NASELJA CIGLENIK

Autor - 10/04/2015 0
SLAVONSKI BROD, 10. travanj 2015. – Policijska uprava brodsko-posavska priopćila je danas da je jučer oko 12,30 sati u šumskom…

MRTAV PIJAN

Autor - 12/02/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 12. veljače 2013. – Policijski službenici su sinoć, oko 23.05 sati, nadzirući promet u Novoj Kapeli, uhvatili 43-godišnjeg…