POLICIJSKO PRIOPĆENJE – U Kovačevcu teško ozlijeđena starica

1114 0

5. siječanj 2012. Jučer je na području policijske uprave evidentirano

ukupno šest kaznenih djela, od čega su dva kaznena djela protiv imovine, jedno kazneno djelo protiv slobode i prava čovjeka i građanina i jedno protiv pravosuđa. U oblasti prometa bilježe se tri prometne nesreće od kojih jedna s ozlijeđenim osobama (jedna osoba teško ozlijeđena) i dvije s materijalnom štetom. Evidentirana su četiri prekršaja: jedan iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, dva iz Carinskog zakona i jedan prekršaj iz Zakona o strancima.

 

Za volanom unatoč zabrani

 

Policijski službenici su jučer provedenim kriminalističkim istraživanjem nad trojicom muškaraca potvrdili osnovanu sumnju u kazneno djelo izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude. Utvrđeno je da je u Lađevcu oko 1,20 sati, 24-godišnjak upravljao osobnim automobilom Golf unatoč prethodno izrečenoj zabrani. Oko 15.25 sati u Staroj Gradišci, 40-godišnjak je upravljao BMW-om pod zabranom, a oko 16.25 u Velikoj Kopanici, policija je u prometu zatekla 48-godišnjaka kako upravlja osobnim automobilom Ford Fiesta, također pod zabranom, te je u njegovu organizmu utvrđena koncentracija alkohola u iznosu od 1,88 promila. Alkoholizirani vozač je isključen iz prometa i zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja. Protiv trojice muškaraca slijede kaznene prijave, odnosno optužni prijedlog.

 

U Kovačevcu teško ozlijeđena starica

 

Oko 17 sati jučer, u Kovačevcu se dogodila prometna nesreća u kojoj je 82-godišnja pješakinja teško ozlijeđena. Prometna nesreća se dogodila jer 37-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom Opel Corsa (ne koristeći sigurnosni pojas), zbog neprilagođene brzine, nije na vrijeme uočio 82-godišnju pješakinju koja je u tom trenutku prelazila kolnik. Pješakinja pritom nije koristila obilježeni pješački prijelaz koji se nalazio u neposrednoj blizini. Također nije bila označena nekim izvorom svjetlosti, niti je na sebi imala odjeću s reflektirajućom materijom. Vozač je u kočenju prednjim dijelom vozila udario u pješakinju čije tijelo je nabačeno na vozilo, a potom odbačeno na kolnik. U ovoj prometnoj nesreći 82-godišnja žena je teško ozlijeđena. Nakon ukazane liječničke pomoći, zadržana je na daljnjem liječenju u bolnici u Novoj Gradišci. Protiv 37-godišnjaka slijedi kaznena prijava u vezi kaznenog djela izazivanja prometne nesreće i obavezni prekršajni nalog. Protiv 82-godišnjakinje slijedi obavezni prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Pijan izazvao prometnu nezgodu i pobjegao

 

Sinoć, oko 18.40 sati u Garčinu se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj nije bilo ozlijeđenih osoba, a u kojoj je sudjelovao vozač sa 2,56 promila alkohola u organizmu. Prometna nesreća se dogodila, jer je 51-godišnjak upravljajući osobnim automobilom Audi zbog ne držanja strane kretanja prešao na suprotnu prometnu traku, udarivši u osobni automobil Škoda, koji se u tom trenutku kretao iz suprotnog smjera, a kojim je upravljao 28-godišnjak. U ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a 51-godišnjak je napustio mjesto događaja, ne razmijenivši sa drugim vozačem podatke, niti je popunio i potpisao europsko izvješće. Policijski službenici su ga ubrzo pronašli i alko testirali, kojom prilikom je u njegovu organizmu očitana koncentracija alkohola u iznosu od 2,56 promila. Protiv 51-godišnjaka slijedi optužni prijedlog i obavezni prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Srbin švercao meso i rakiju

 

Policijski službenici su jučer oko 14.40 sati u Novom Varošu, kontrolirajući osobni automobil Seat Ibiza (SRB registracijskih oznaka) u prtljažniku pronašli ukupno 14 kilograma mesa i 20,75 litara alkoholnog pića. Suho i svježe meso, te domaće alkoholno piće, 56-godišnji državljanin Srbije je unio u Republiku Hrvatsku ne prijavivši na graničnom prijelazu nadležnim tijelima. Policija je carinarnici dostavila obavijest o počinjenom prekršaju iz Carinskog zakona, koji su protiv 56-godišnjaka donijeli prekršajni nalog.

 

Švercao cigarete

 

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, sinoć oko 21.25 sati, policijski službenici su na ulazu u Republiku Hrvatsku u suradnji sa službenicima carine u unutrašnjosti osobnog automobila Opel, novogradiških registracijskih oznaka pronašli ukupno 100 kutija raznih cigareta. Daljnje postupanje protiv 33-godišnjaka koji je cigarete unio izbjegavajući mjere carinskog nadzora su preuzeli službenici carine.

 

Jučer se 17 raznih vozila (teretni, manji kamioni) sa 18 zaposlenika tvrtke iz Slavonskog Broda kretalo Vukovarskom, te 15 vozila (s 15 osoba) Bašićevom ulicom, izražavajući na takav način nezadovoljstvo. Nisu utvrđeni elementi prekršaja niti kaznenih djela. Policijski službenici i dalje u okviru svakodnevnih zadaća nadziru situaciju u cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti.

Related Post