POLICIJSKU USKRSNI VIKEND

409 0

 

SAŽETAK – Tijekom vikenda na području policijske uprave

evidentirano je 18 kaznenih djela općeg kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta 13 kaznenih djela su imovinska kaznena djela i to četiri (4) kaznena djela krađe, šest (6) kaznenih djela teške krađe i tri (3) kaznena djela oštećenja tuđe stvari. U prometu na cestama evidentirano je 10 prometnih nesreća od kojih pet (5) s ozlijeđenim osobama (tri (3) osobe lakše i dvije (2) osobe teže ozlijeđene) i pet (5) prometnih nesreća s materijalnom štetom. Evidentirano je osam (8) prekršaja i to tri (3) prekršaja narušavanja javnog reda i mira, tri (3) prekršaja nasilja u obitelji, jedan (1) prekršaj iz Obiteljskog zakona i jedan (1) prekršaj iz Zakona o strancima.

 

 

 

UHVATILI MALOLJETZNE KRADLJIVCE

 

– Policijski službenici su u petak dovršili kriminalističko istraživanje radi pronalaska počinitelja dvije Teške krađe (provaljivanjem), koje su se dogodile u srijedu i četvrtak u noćnim satima u Slavonskom Brodu nad jednim objektom (kiosk) brze prehrane. Nepoznati počinitelj je u noći sa srijede na četvrtak provalio u objekt i iz registar kase otuđio nekoliko stotina kuna, a u četvrtak oko 23 sata pokušao provaliti u isti objekt razbijanjem stakla, te po nailasku zaštitara pobjegao. Kriminalističkim istraživanjem nad 15 i 16-godišnjakom iz Slavonskog Broda policija protiv njih podnosi Općinskom državnom odvjetništvu za mladež U Slavonskom Brodu kaznenu prijavu za kazneno djelo Teške krađe, te izvješće Centru za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu.

 

KRADLJIVAC MERCEDESA UHVAĆEN U ZAGREBU

 

– U noći sa subote na nedjelju nepoznati počinitelj je s parkirališnog prostora iza stambenih zgrada u ulici Antuna Matije Reljkovića u Slavonskom Brodu otuđio osobni automobil Mercedes, crne boje, SB-registracija, vlasništvo 45-godišnjakinje iz Slavonskog Broda. Policija je od oštećene zaprimila kaznenu prijavu zbog kaznenog djela Teške krađe, te o događaju izvijestila druge policijske uprave. Jučer oko 2 sata u jutro policijski službenici su u gradu Zagrebu uhitili 46-godišnjaka iz Slavonskog Broda zbog sumnje da je počinio ovo kazneno djelo jer je zatečen s otuđenim vozilom. Policijski službenici su nad njim proveli kriminalističko istraživanje, te protiv njega podnose kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela Teška krađa, dok je otuđeni osobni automobil vraćen oštećenoj.

 

IZ REŠETARA DOŠLI KRASTI METALČNE POKLOPCE SA ŠAHTA

 

– Policija je u petak dovršila kriminalističko istraživanje nad 20 i 24-godišnjakom s područja općine Rešetari zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krađe. Oni su osumnjičeni da su u noći 6./7. siječnja ove godine u Novoj Gradiški u blizini jednog srednjoškolskog centra otuđili tri metalna poklopca (šahta), dva vlasništvo te škole i jedan vlasništvo jedne tvrtke. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su metalne šahtove prodali kao sekundarnu sirovinu. Oštećenim osobama biti će uručeni njihovi osobni podaci radi podnošenja privatne tužbe.

 

GORJELA KUĆA U GUNDUINCIMA

 

– U nedjelju oko 3,30 sati u mjestu Gundinci došlo je do požara na obiteljskoj kući vlasništvo 58-godišnjaka. Požar su oko 5,30 sati ugasili djelatnici Dobrovoljno vatrogasnih društava Gundinci, Beravci i Velika Kopanica. Na mjestu događaja obavljen je očevid, te je utvrđeno da je do požara došlo uslijed prenošenja topline iz dimo-vodne cijevi peći na kruta goriva, koja je provedena u tavanski prostor, a ne iznad krovišta, pa se požar proširio na krovište, a potom i na ostale gorive dijelove obiteljske kuće. Materijalna šteta bez stručne procijene je više desetaka tisuća kuna. Policija dostavlja izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Related Post