POPRAVLJAJU SE KROVOVI U OPATOVCU I BANIĆEVCU

809 0

CERNIK, 11. lipanja 2013. – Župan brodsko-posavski Danijel Marušić, županijski pročelnik za poljoprivredu Željko Burazović i općinski načelnik Nikola Jugović danas su bili u Banićevcu i Opatovcu i uvjerili se u štete koje je jučer

olujno nevrijeme prouzrokovalo na obiteljskim kućama i gospodarskim zgradama. Pijavica je oko 14 sati najviše štete prouzrokovala na krovištima skidajući crjepove, pa i cijela krovište, kao što je to bio slučaj u Opatovcu kod Ivana Jurakovića. U Banićevcu smo vidjeli tek neznatno oštećeno krovište ali za pola metra pomaknuto tako da će se morati cijelo srušiti i obnoviti. Srećom ozbiljnije je oštećeno samo tridesetak krovišta koja su jučer i danas sanirali vlasnici i susjedi uz pomoć vatrogasaca. Nastao je i problem nedostatka crijepa budući da se radi o oštećenjima krovišta sa različitim vrstama crijepa kojega nema. Da bi se zaštitili objekti i njihova unutrašnjost na krovove su privremeno postavljeni najloni.

 

Kako doznajemo od načelnika Nikole Jugovića, narednih dana će se utvrditi kolike su štete, ali je važnije kako naglašava, da se ona što prije saniraju i zaštite objekti. Općina Cernik će pomoći u saniranju šteta kao i Županija.

-Danas smo se uvjerili da je općina Cernik teško stradala, pogotovo sela Opatovac i Banićevac. Krovovi kuća i gospodarskih zgrada su uništeni ili oštećeni. Štete je pretrpjelo je dosta domaćinstava i morali smo izaći na teren zajedno s gospodinom Jugovićem, a tu je i pročelnik za poljoprivredu da vidimo ima li šteta i na usjevima. Moramo pomoći ljudima koji su pretrpjeli štetu – kazao je župan Danijel Marušić i naglasio da se unatoč krizi mora naći novaca i brzo pomoći oštećenim obiteljima jer ako se ne poprave krovovi mogu nastati još veće štete.

Related Post