POSLA ZA POLICIJU – PSI UJEDALI , PIJANCI VOZILI, KRALI I SVAĐALI SE

1190 0

SLAVONSKI BROD, 7. siječanj 2010. – U prošla dva dana na području iz nadležnosti rada policijske uprave evidentirano je ukupno 11 kaznenih djela od čega devet protiv imovine (tri krađe, tri oštećenja tuđe stvari, dvije teške krađe i jedna razbojnička krađa), te dva kaznena djela protiv pravosuđa (izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude). Vezano uz imovinska kaznena djela s malom štetom, policija je oštećene osobe upoznala sa pravom podnošenja prijedloga za kazneni progon, te nastavlja daljnji rad na pronalasku nepoznatih počinitelja kaznenih djela i otuđenih predmeta. Protiv poznatih počinitelja kaznenih djela slijede odgovarajuće kaznene prijave.

 

U oblasti prometa u prošla dva dana dogodilo se ukupno pet prometnih nesreća, od kojih jedna s poginulim osobama i četiri s materijalnom štetom. Osoba koja je zadobila teške tjelesne ozljede prekjučer u prometnoj nesreći, jučer je od zadobivenih ozljeda preminula u bolnici u Slavonskom Brodu. Policija je protiv svih prekršitelja podnijela odgovarajući obavezni prekršajni nalozi, optužne prijedloge, odnosno kaznenu prijavu.

 

Prometni policajci su unazad dva dana evidentirali ukupno 98 mjera od toga se 54 odnosilo na nepropisne i neprilagođene brzine, 10 vožnju pod utjecajem alkohola, 10 vozača nije koristilo sigurnosni pojas, dva prolaska kroz crveno svjetlo, dva vozača bez vozačke, te 20 ostalih prekršaja. Svi prekršitelji su adekvatno procesuirani zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Unazad dva dana policijski službenici su intervenirali u pet slučajeva zbog kršenja odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (vika, galama, vrijeđanje i omalovažavanje, uriniranje na javnom mjestu, držanje životinja bez nadzora). U jednom slučaju intervenirali su zbog kršenja odredbi Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

 

U ovim slučajevima kod sudionika su utvrđene koncentracije alkohola u rasponu od 1,15 do 2,13 promila. Protiv svih prekršitelja su podneseni odgovarajući obavezni prekršajni nalozi, odnosno optužni prijedlozi.

 

Policijski službenici protueksplozijske zaštite intervenirali su prekjučer zbog dojave jednog građanina koji je pronašao opasna ubojita sredstva, a koja su na preuzeta na siguran način.

 

Sinoć oko 20,15 sati u Slavonskom Brodu, Trg kralja Tomislava, pas mješanac je više puta ugrizao psa pasmine Jak Russell, dok ga je 59-godišnji vlasnik šetao na povodcu, nanijevši mu više površinskih ugriznih rana. Policija je vlasniku psa mješanca (također 59-godišnjak) izdala upozorenje zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te su oštećenom uručeni osobni podaci vlasnika psa mješanca radi eventualnog pokretanja građanske parnice.

Related Post

VOZAČ LAKŠE OZLIJEĐEN

Autor - 12/08/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 12. kolovoza 2015. – Danas oko 15 sati dogodila se prometna nezgoda na ulazu u Godinjak. Vozeći iz…