POTPISAN UGOVOR: Stiže bolja, jeftinija i ekološki čista LED rasvjeta

1657 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 18. svibnja 2018. -Gradonačelnik Vinko Grgić i direktor tvrtke Jadro-Lux d.o.o Jozsef Mezei danas su uredu gradonačelnika potpisali s ugovor o pružanju energetske usluge u uštedi električne energije u javnoj rasvjeti grada Nova Gradiška.

Kako je kazao gradonačelnik Vinko Grgić, radi se o novoj javnoj rasvjeti ukupne vrijednosti od 5,9 milijuna kuna koja obuhvaća 1470 rasvjetnih tijela na području grada uključujući i naselja Prvča, Kovačevac i Ljupina.

– Nakon provedenog javnog natječaja tvrtka Jadro-Lux je dobila posao. U roku nekoliko mjeseci imati ćemo kompletnu LED rasvjetu u cijelom gradu što znači da će sve konvencionalne lampe, bit će zamijenjene LED lampama. Dodatnu važnost ovom projektu daje ESCO model koji sam sebe sufinancira iz potrošnje. Imali smo prosječnu potrošnju od oko milijun kuna. S LED rasvjetom potrošnja će iznositi oko 250 tisuća kuna. Osim toga grad će uštedjeti još dvjestotinjak tisuća kuna koji je do sada davao u održavanje rasvjete. Održavanje LED rasvjete uključeno je u cijenu te ima desetogodišnju garanciju – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić i dodao da nove LED lampe ne emitiraju CO2 što je važno za zaštitu okoliša.

Jozsef Mezei predstavio je tvrtku Jadro-Lux d.o.o naglašavajući kako se radi o tvrtci koja primjenjuje najsuvremeniju tehnologiju, a poslove, osim u Hrvatskoj, obavlja u Mađarskoj i Rumunjskoj.

Related Post

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

Autor - 27/02/2014 0
SLAVONSKI BROD, 27. veljače 2014. – Komisija za stipendiranje studenata Brodsko- posavske županije na sjednici održanoj 24. veljače 2014. donijela…