Potpisan ugovor za rekonstrukciju i uređenju gradske tržnice

1963 0

Autor Franjo Samardžić

 

NOVA GRADIŠKA, 30. siječnja  2023. – Danas  su zamjenik  gradonačelnika Borislav Vidošić i Franjo Josić u ime izvođača radova tvrtke Franc Mont d.o.o. iz  Zagreba potpisali ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji  i uređenju gradske tržnice.  Radi se o realizaciji veoma značajnog projekta, kako za Novogradičane, tako i za vlasnike općih poljoprivrednih gospodarstava i obrta koji  stanovništvo Nove Gradiške opskrbljuju, ponajprije poljoprivrednim, ali i drugim proizvodima.  

     Kako je kazao Borislav Vidošić, Grad se javio na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova i kandidirao za novac Europske unije iz Programa podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema. Ugovoreno je sufinanciranje projekta  s bespovratnim sredstvima  u iznosu od 1,7 milijuna kuna  što je oko 225.000 eura. Ukupna vrijednost ugovorenih radova je 479.123,03 EUR bez PDV-a, (598.903,79 EUR s PDV-om), odnosno 3.609.952,50 HRK bez PDV-a (4.512.440,63 HRK s PDV-om).

     Dodaje da je namjera  potaknuti razvoj  gospodarskih aktivnosti putem ulaganja u rekonstrukciju tržnice kao prostora  namijenjenog plasmanu i promociji proizvoda s lokalnog područja.  Između tri ponuditelja kao  najpovoljnija  je odabrana tvrtka Franc Mont d.o.o..
    Josip Franjo, predsjednik Uprave, kaže da je ugovorom sve definirano pa i rok od 10 dana za uvođenje u posao  naglašavajući da tvrtka ima  dobre referenci, tekuće i ugovorene poslove  ali  i dobavljače  s kojima radi i  što je  razlog zašto su bili najpovoljniji na natječaju. Naglašava da tvrtka do sada nije imala  kašnjenja u izvođenju radova  ni aktiviranja  garancija.   

Kako je kazao Tomislav Sigurnjak,  za vrijeme radova tržnica će raditi na lokaciji neasfaltiranog parkirališta. Uz nove klupe i nadstrešnice, ovim projektom će biti riješena oborinska odvodnja i postavljena nova učinkovita rasvjeta. Tržnica će biti zatvorena ogradom i na nju neće biti pristupa kada ne radi. 

Related Post