POZVAO POLICIJU: Zajedno s kućom kupio puške, kubure i streljivo

1833 0

CERNIK – Dana 24. rujna, 58-godišnjak sa područja Općine Cernik, odmah po pronalasku ubojitih sredstava, pozvao je policiju u Policijskoj postaji Nova Gradiška, odlučivši se na dragovoljnu predaju. Građanin je pronašao oružje u kući, koju je nedavno kupio a koju je čistio.
-Policijski službenici stručno osposobljeni za protueksplozijsku zaštitu, došli su po pozivu i preuzeli slijedeće oružje i streljivo: pušku PAP marke CZ, kuburu ručne izrade, cal 16, dvije puške, cal 16 i 12 mm, od kojih jedna ručne izrade, te 15 komada streljiva (7,9 mm).
Građani i dalje policiji mogu u neograničenom vremenu dragovoljno predati oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo u okviru Akcije „Manje oružja – manje tragedija“ bez ikakvih sankcija. Podsjećamo građane da sami ne donose ubojita sredstva, već pozovu policiju na broj 192 i policijski službenici će doći po pozivu na dogovorenu lokaciju te na siguran način preuzeti oružje, minsko eksplozivna sredstva i streljivo – priopćila je Policijska uprava brodsko-posavska.

Related Post