PREDSTAVLJEN PROJEKT ZAPOŠLJAVANJA ŽENA U OPĆINAMA DAVOR, DRAGALIĆ I VRBJE

1962 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 19. travnja 2018. – Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška predstavilo je program zapošljavanja žena u općinama Davor, Dragalić i Vrbje. Program u trajanju od 30 mjeseci, vrijedan 6.9 milijuna kuna u cijelosti se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda. Obrazložio ga je njegov voditelj Franjo Pavlović u nazočnosti partnera. To su područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška i Općine Davor, Dragalić i Vrbje. Koordinatorica projekta je Kristina Arić, a u timu su još Almira Čar i Kata Dobričić.

Na predstavljanju programa su bili Đuro Anđelković, općinski načelnik iz Davora, a u ime Općine Dragalić Brankica Franješević, zamjenica predsjednika Općinskog vijeća, predstavnici Grada Nova Gradiška predvođeni zamjenicom gradonačelnika Ivanom Trupina, LAG-a zapadna Slavonija predvođeni Marijanom Vidić Poleto i Gradskog društva CK Slavonski Brod predvođeni ravnateljicom Milenom Pliovelić-Grgić.

Svi nazočni su izrazili zadovoljstvo zbog realizacije ovog programa jer će se zaposliti 45 teže zapošljivih žena koje će od 1. svibnja skrbiti o 225 korisnika sa područja te tri općine.

Cilj je projekta, zapošljavanjem žena u lokalnoj zajednici ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva. One će pak kroz svoju djelatnost potaknuti socijalnu uključivost i povećati kvalitetu života krajnjih korisnika.

-Do projekta je došlo zahvaljujući našim vrijednim djelatnicima koji su ga aplicirali. Zadovoljna sam njegovim odvijanjem. Natječaj je proveden i žene ćemo odabrati. Stigli su promidžbeni materijali, a posebno se veselim što će biti 45 sretnih žena koje će raditi i 225 krajnjih korisnika. Očekujem da ćemo svi koji provodimo projekt biti sretni i zadovoljni, a isto tako i u općinama Davor, Dragalić i Vrbje. Poslovi će biti pomoć u kući, nabavka namirnica, ovisno kako mi prepoznamo potrebe jer su svaka obitelj i svaki korisnik različiti- kazala je koordinatorica projekta Kristina Arić.

                                                                         Kristina Arić

                                                                    Franjo Pavlović

Related Post