PREKO GRANICE S EKSPLOZIVOM I RUČNIM BOMBAMA

794 0

23. kolovoz 2012. – Jučer je na području policijske uprave

evidentirano 11 kaznenih djela u većini imovinskog karaktera. U području prometa, dogodila se jedna (1) prometna nesreća s materijalnom štetom. Zabilježeno je devet (9) prekršaja, od kojih pet (5) prekršaja narušavanja javnog reda i mira, tri (3) prekršaja nasilničkog ponašanja u obitelji i jedan (1) carinski prekršaj. Dogodila se dva (2) požara u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba. Bilježi se jedan (1) slučaj pronalaska ubojitih sredstava.

 

Jučer, oko 2,35 sati na graničnom prijelazu Stara Gradiška, na ulazu u Republiku Hrvatsku, policijski službenici su u suradnji sa službenicima carine u osobnom automobilu (BiH nacionalnih oznaka i broja), pronašli ubojita sredstva (800 grama plastičnog eksploziva, 4 ručne bombe, 3 upaljača, 2 detonatorske kapisle, trotilski metak i sporogoreći štapin). Oružje je vlasništvo 52-godišnjaka, protiv kojeg policija nakon kriminalističkog istraživanja podnosi kaznenu prijavu.

 

IZAZVALI POŽAR – Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad tri osobe u dobi od 26, 48 i 52 zbog sumnje u kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće-opasnom radnjom ili sredstvom. Utvrđeno je da su njih troje, na području općine Podcrkavlje na starom imanju palili otpad, nakon čega su napustili mjesto, ne uvjerivši se da je vatra u potpunosti ugašena. Pritom je nagorjela drvena greda, koja je tinjala do 22. kolovoza, kada se oko podne vatra rasplamsala, zahvatila travu, proširivši se na nekoliko voćnjaka, šumu i niskonaponsku mrežu. Požar, koji je zahvatio oko 15 hektara površine, ugasili su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod, djelatnici Hrvatskih šuma i mještani, te pritom nije bilo ozlijeđenih osoba. Policija protiv tri osobe podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

 

MALOLJETMIK S MARIHUANOM U NOĆNOM ŽIVOTU -Sinoć, oko 23 sata, u Slavonskom Brodu, u Vinogradskoj ulici, policijski službenici su kontrolirali osobni automobil Opel i dvojicu mladića u dobi od 16 i 20. Pritom su od 16-godišnjaka oduzeli 27 grama droge marihuana, protiv kojeg podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu za mladež i izvješće Centru za socijalnu skrb, te nastavljaju kriminalističko istraživanje.

 

Dana 21./22. kolovoza, netko je u Oriovcu oštetio ploče, koje su postavljene oko spomenika poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata. Policija nastavlja rad u cilju utvrđivanja okolnosti ovog događaja i traganja za počiniteljem kaznenog djela uništenja i oštećenja tuđe stvari.

 

DAVORAC SE NAPIO I S TRAKTOROM SLETIO U KANAL – Noćas, oko 3,15 sati u Davoru u blizini stadiona, dogodila se prometna nesreća u kojoj je lakše ozlijeđen alkoholizirani vozač traktora. Do prometne nesreće je došlo, jer je 28-godišnjak upravljao traktorom u vlasništvu tvrtke sa područja Davora, prije stjecanja prava na upravljanje, te je zbog ne držanja strane kretanja, preko travnate bankine sletio u odvodni kanal. Vozač traktora je lakše ozlijeđen. Liječnička pomoć mu je ukazanja u bolnici u Novoj Gradiški, gdje je zadržan na daljnjem liječenju. Policijski službenici su alko-testom u organizmu 28-godišnjaka očitali koncentraciju alkohola u iznosu od 2,01 promila. Policija protiv njega podnosi optužni prijedlog, kao i protiv odgovorne osobe u tvrtki, jer je traktor dala na upravljanje osobi koja nema pravo upravljati motornim vozilima.

 

AFGANISTANCI ILEGALNO UŠLI U HRVATSKU – Policijski službenici su jučer, oko 12.40 sati na autocesti kod Bickog Sela zatekli četiri osobe, koje su sličile osobama iz afro-azijskih zemalja. Utvrđeno je, da se radi o četvorici državljana Afganistana u dobi od 13, 14, 20 i 22, koji su u Republiku Hrvatsku ušli ilegalno iz Srbije. Policija je prema njima postupila sukladno odredbama Zakona o strancima, uz suradnju djelatnika Centra za socijalnu skrb, te je susjednoj državi Srbiji uputila zahtjev za prihvat – readmisiju. Nastavlja se daljnji rad.

Related Post