PRIJATELJSTVO OPĆINA REŠETARI I KANFANAR OMOGUĆILO

1451 0

REŠETARI, 9. srpnja 2014. – Društvo naša djeca Rešetari organiziralo je ljetni kamp za sve školarce željne zabave u kampu Colone u Balama. Ljetni kamp organiziran je od 30. lipnja do 6. srpnja.

Po dolasku u Istru dočekali su nas domaćini načelnik Općine Kanfanar Sandro Jurman, njegov zamjenik Zoran Ceronja i predsjednica Društva naša djeca Sandra Orbanić.

Kroz svih sedam dana ljetovanja o djeci su u brinuli voditelji: Danijela Perković, Ivana Šamal,Ivana Novosel, Matej Paunov, Valentina Mijatović, Vera Polinčić.

 

Djeci je ponuđen sadržajno bogat program. Svaki dan započeo je tjelovježbom pod vodstvom kineziologa Mateja Paunova, koji je također vodio školu plivanja. Voditelji su slobodno vrijeme djeci upotpunjavali raznim zanimljivim aktivnostima i radionicama. Tako su djeca osmišljavala plakate i logotipe svojih šatora, izrađivala i bojala igru križić-kružić na drvenim pločicama, kvizove znanja iz nastavnih sadržaja i kviz o ronjenju i za sve to svakog dana bila bodovana te na kraju ljetovanja ponijeli titule najboljeg šatora, najboljeg dječaka, najbolje djevojčice, a svi su kućama ponijeli pohvalnice za sudjelovanje u ljetnom kampu.

Zanimljive dnevne aktivnosti u srijedu je upotpunio izlet u Romualdovu pećinu na Limskom kanalu koja je 360 m nadmorske visine i 110 m dubine. Nakon posjeta pećini domaćini su nas poveli u kulturno povijesnu tvrđavu Dvigrad. Nakon zanimljivog izleta dočekala nas je večera u Kanfanaru.

U četvrtak u dopodnevnim satima stigli su ronioci koji su djeci održali kratko predavanje o ronjenju te su se uputili u more gdje je svako dijete imalo priliku iskušati ronjenje s bocama i razgledavanje jadranskog podmorja.

U poslijepodnevnim satima djeca su turističkim vlakićem panoramskom vožnjom obišla kamp Colone i kamp San Polo.

Petak je započeo odlaskom u Rovinj gdje su nas dočekali domaćini Sandra i Marko te poveli na kupanje u Rovinjsko selo te na plažu na kojoj je djeci osigurano besplatno uživanje i kupanje u bazenu s morskom vodom te spustom na Aquagunu. Adrenalinska vožnja bananom upotpunila je dolazak u Rovinj i zasigurno se djeci urezala u pamćenje.

Po povratku u kamp vlakićem smo se uputili u kamp San Polo gdje su djeca provela ostatak dana u vodenom parku na moru.

Posljednju večer ljetnog kampa djecu su posjetili njihovi vršnjaci iz Kanfanara. Kineziolog Matej Paunov organizirao je zanimljive stare slavonske igre koje su naša djeca učila prijatelje Kanfanarce. Nakon smiješnih i zanimljivih trenutaka djeca su međusobno odigrala turnir u malom nogometu i odbojci na pijesku.Večer se nastavila pjesmom i plesom.

U nedjelju nakon doručka krenuli smo kući s usputnim stajanjem u Zagrebu gdje smo djeci pripremili izlet iznenađenja u Arena centar Zagreb. Djeca su po dolasku išla na ručak u Mc Donalds, a potom na Izložbu zmija. Doživjeli su nesvakidašnje iskustvo upoznavanja s životom zmija te su se fotografirali s njima. Slobodno vrijeme proveli smo u obilasku Arena centra gdje smo sreli komičara Ivana Šarića s kojim smo napravili zajedničku fotografiju. Ovim se naše veselo putovanje privelo kraju te smo se uputili kućama prepuni pozitivnih dojmova.

Posebna zahvala ljudima velikog srca, našim prijateljima Kanfanarcima i svim sumještanima koji su potpomogli realizaciju ovoga opsežnog projekta.

 

Članovi Društva naša djeca Rešetari

Related Post

PROSLAVLJEN DAN OPĆINE REŠETARI

Autor - 13/06/2015 0
REŠETARI, 12. lipanj 2015. – Središnji događaj obilježavanja 20. obljetnice Općine Rešetari jučer je bilo prigodno otvaranje južne obilaznice Rešetari…

OPSKRBA VODOM U OPĆINI REŠETARI

Autor - 29/07/2013 0
REŠETARI, 29. srpanj 2013. – Krajem lipnja nastavljeni su radovi na izgradnji nužne komunalne infrastrukture do vodospreme u Rešetarima. Izgradnje…