PRIJATELJSTVO

953 0

REŠETARI, 26. svibanj 2012. – Sandro Jurman, načelnik prijateljske općine Kanfanar, boraveći u Rešetarima u povodu Dana općine, obradovao je djecu s područja općine Rešetari. Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća pozvao je

40-ero djece u Istru i na ljetovanje u Kanfanar i Bale.

 

Kako doznajemo od načelnika Zlatka Age, na ljetovanje u Istru će po dvadeset učenika, iz obitelji slabijeg imovinskog stanja iz OŠ „Anate Starčević“ Rešetari i OŠ „Vladimir Nazor“ Adžamovci.

 

Zlatko Aga i Sandro Jurman, načelnici općina Rešetari Kanfanar razvili su zavidne prijateljske odnose Slavonaca i Istrijana, te suradnju na raznim područjima. Zajednički projekt realiziraju na području održivog razvoja i zaštite okoliša, a postupno se ostvaruje zavidna suradnja na kulturnom, sportskom i raznim drugim područjima. Razmjenjuju se posjete i stvaraju prijateljstva. Bilo je tako u Reštarima za Dan općine kada su na smotri folklora „Slavonac sam time se ponosim“ ponovo u Rešetare došli prijatelji iz KUD-a Dvigrad iz Kanfanara.

 

Općina Kanfanar pripada u skupinu bogatijih općina u Republici Hrvatskoj, te je jedna od rijetkih općina koja je u potpunosti riješila problem nezaposlenosti na svom području, te svojim prihodima uspješno realizira sve predviđene projekte i cjelokupno poslovanje općine.

Dodajmo da namjera načelnika Zlatka Age i općine Rešetari daljnje povezivanje, kako s općinama unutar granica Republike Hrvatske, tako i u inozemstvu. Cilj je jačanje gospodarstva i povezivanja mogućih partnera iz raznih društvenih i gospodarskih područja.

Related Post