PRIJETNJE DJELATNICIMA PRIJAVLJENE POLICIJI: Za daljnje postupanje još se čekaju nalazi stručnih službi

1061 0

Ravnateljica Marija Jugović danas je posjetila baku preminule djevojčice i dogovorila sahranu koja će biti za nekoliko dana

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 6.  travnja 2021. – Ravnateljica Zavoda za socijalni rad Tatjana Katkić- Stanić i vršiteljica dužnosti  ravnateljice Centra za socijalnu skrb u Novoj Gradiški Marija Jugović održale su danas  poslijepodne konferenciju za novinare  na kojoj se nisu mogle čuti značajnije novosti  vezanih za  teško ozljeđivanje djevojčice (2,5)  zbog  kojih je  preminula. 

Nova Ravnateljica Marija Jugović  obavila je danas  razgovore s djelatnicima Centra  o postupku koji su proveli i kazala  da za daljnje postupanje treba čekati nalaze stručnih službi.  te dodala da će za sada svoje stavove  zadržati za sebe. Govoreći o troje  djece koja su izdvojena iz obitelji preminule  djevojčice rekla je da su dobro i zbrinuta u udomiteljskoj  obitelji. 

Tatjana Katkić Stanić  je kazala da su djelatnici u šoku zbog svega što se dogodilo, a Marija  Jugović  da su izloženi prijetnjama  o čemu je obaviještena Policija.

-Apeliramo na javnost da se suzdrži govora mržnje. Socijalni radnici su dobili  brojne  prijetnje i pozive, naziva ih se ubojicama, prijeti se njima i njihovim obiteljima. Narušena im je sigurnost – kazala je  Tatjana Katkić Stanić, naglašavajući da je  izuzetno  važno znati  u svim situacijama, kada se  govori o zaštiti djece, da u sustavu socijalne skrbi imamo i  druge dionike koji su izuzetno važni za sigurnost djece u ovim situacijama, te da tu misli na sustav odgoja i obrazovanja, tete u vrtićima, učitelje u školi i  pedijatre.  

Ravnateljica Marija Jugović danas je posjetila baku  preminule djevojčice i dogovorila sahranu  koja će biti za nekoliko dana. 

Related Post