PRIMJERENO UREĐENI: Okučani iz godine u godinu postupno dobivaju novi i ljepši izgled

3304 0

Autor Franjo Samardžić

OKUČANI, 24. listopada 2019. – Okučani su već godinama primjereno uređeno mjesto. Da uvijek može i bolje potvrđuje njegovo središte koje je postupno, iz godine u godinu, dobivalo novi i ljepši izgled. Ne odnosi se to samo na hortikulturu. Nakon što je adaptirana općinska upravna zgrada, uređen Trg dr. Franje Tuđmana i izgrađena školska sportska dvorana, završena je i obnova zgrade osnovne škole. Trenutno se izvode radovi na vanjskom i unutarnjem uređenju Društvenog doma. Dodajmo da središtem Okučana dominira župna crkva Sv. Vida čija je izgradnja završena 2003. godine.
Ove godine, zahvaljujući Ministarstvu hrvatskih branitelja, izvedeni su radovi druge faze uređenja Spomen-parka. Nakon što je prošle godine postavljeno spomen-obilježje „Kristalne kocke vedrine“ u počast hrvatskim braniteljima poginulim u oslobađanju okupiranog dijela zapadne Slavonije u VRO „Bljesak“, ove je godine ministarstvo izdvojilo 750.000 kuna za radove, kako je planirano u drugoj fazi, koji su uključivali i uređenje spomen kosturnice borcima i žrtvama fašističkog terora. Radovi su završeni hortikulturnim uređenjem.
Dodajmo da o uređenju Okučana i održavanju javnih površina brinu djelatnici Komunalnog poduzeća „Sloboština“, a angažirani su i zaposleni u javnim radovima.

Related Post