PRIOPĆENJE OPĆE BOLNICE: Osobe koje krše mjere samoizolacije prijavite policiji na telefon 192

1119 0

NOVA GRADIŠKA, 18.  ožujka 2020. –  Još jednim priopćenjem  javnosti se obratio dr. Josip Kolodziej, ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je upute  osobama  kojima je naređena mjera  samoizolacije. Molimo osobe u samoizolaciji  da se pridržavaju uputa navedenih u letku, te poštuju upute zdravstvenih radnika i ne napuštaju samoizolacijski prostor!

Istovremeno molimo građane da svaku osobu za koju imaju saznaju o kršenju  mjere samoizolacije prijave odmah policiji na telefon 192.

Poštivanjem odredbi o  samoizolaciji štitimo zdravlje cijele zajednice uključujući o zdravlje zdravstvenih radnika  koji neprekidno rade  na očuvanju i unapređenju vašeg zdravlja – navodi se u priopćenju.

Što znači samoizolacija i kako je provoditi?

Ako vam je određena mjera samoizolacije, ovo su stvari kojih se obavezno morate pridržavati. Ova mjera štiti vas, ali i druge.

 

1. Nije dozvoljeno izlaziti iz kuće, osim u krajnjoj nuždi.

2. Kada uđete u samoizolaciju, dužni ste se javiti izabranom liječniku obiteljske medicine. Daljnja javljanja nisu potrebna, osim ako dobijete temperaturu.

3. Mjerite tjelesnu temperaturu ujutro i navečer

4. Obratite pažnju na pojavu simptoma respiratorne infekcije (temperatura, kašalj, otežano disanje…)

5. Redovito perite ruke sapunom ili koristite hidroalkoholnu otopinu

6. Redovito čistite i dezinficirajte predmete i površine u prostorijama gdje boravite

7. Redovito provjetravajte prostoriju

8. Koristite zasebnu posteljinu, ručnike i pribor za jelo

9. Osigurajte odvojenu sobu i odvojeno koristite kupaonicu

10. U slučaju potrebe za odlaskom u zdravstvenu ustanovu prethodno se javite telefonom liječniku obiteljske medicine ili nadležnom epidemiologu.

Related Post