PRIOPĆENJE ŽUPANIJSKOG STOŽERA CZ: Sva događanja bez obzira na broj sudionika treba do daljnjeg odgoditi

1370 0

Apelira se na građane kojima je određena mjera SAMOIZOLACIJE da se iste pridržavaju jer će se zbog njenog kršenja, provoditi represivne mjere

Autor bpz.hr

Slavonski Brod,15. ožujka 2020.  -U užem sastavu, danas je zasjedao Stožer CZ Brodsko-posavske županije te su doneseni novi zaključci temeljem odluka i mjera od strane Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Svaki autoprijevoznik koji dolazi na granične prijelaze Brodsko-posavske županije, a mjesto istovara mu je također na području Brodsko-posavske županije, nakon obavljanja svih carinskih i drugih graničnih formalnosti, bez izlaska iz vozačke kabine odlazi na mjesto istovara te nakon toga odlazi u karantenu gdje će boraviti do slijedećeg utovara koji će vršiti također bez izlaska iz kabine. Stožer Brodsko-posavske županije osigurao je adekvatnu lokaciju za te potrebe za 24 osobe koja zadovoljava sve sanitarne i tehničke uvjete.

-Stožer apelira na preporuke koje je donio prije nekoliko dana a tiču se javnih okupljanja, te ponavlja da se sva događanja bez obzira na broj sudionika do daljnjeg odgode, odnosno, otkažu.

-Što se tiče rada ugostiteljskih objekata i mjesta okupljanja koje nude različite zabavne sadržaje, sutra će se održati sastanak s predstavnicima obrtničke i gospodarske komore te zajednička sjednica Stožera CZ sa svim načelnicima stožera općina i gradova u utorak kako bi se utvrdile daljnje mjere postupanja, a sve s ciljem ograničavanja okupljanja u okviru zakonskih mogućnosti.

-Za sve zdravstvene ustanove i liječnike obiteljske medicine zatražena je dodatna količina zaštitne opreme i materijala kako bi smo bili spremni za situaciju pojave prvih slučajeva bolesti na području Brodsko-posavske županije.

-Apelira se na građane kojima je određena mjera SAMOIZOLACIJE da se iste pridržavaju jer će se zbog njenog kršenja, provoditi represivne mjere. Stožer zahvaljuje svim savjesnim građanima koji se pridržavaju mjera samoizolacije i drugih propisanih mjera s ciljem prevencije širenja zaraze poput održavanja higijene i držanja propisanog razmaka na javnim mjestima I trgovinama.

-Pozivaju se građani da odgode sva putovanja koja nisu nužna te se napominje kako će građanima RH koji putuju u Bosnu i Hercegovinu prilikom povratka u Hrvatsku biti određena mjera samoizolacije.

 

Related Post