PRIOPĆENJE HDZ-a

1030 0

Nezadovoljni Milan Bitunjac i Frano Piplović političke će karijere nastaviti izvan HDZ-a.

 

Hrvatska demokratska zajednica Brodsko-posavske županije smatra kako je nova Nezavisna lista na čelu s Milanom Bitunjcem rezultat nezadovoljstva pojedinca demokratizacijom izborne prakse u stranci. Naime, HDZ predlaganje kandidata prepušta članstvu stranke, a u ovim lokalnim izborima među više predloženih osoba kandidate su izabrali neposrednim i demokratskim putem općinska, gradska i županijska tijela. Kako taj proces sprečava osobne interese i pojedincima željnim kadroviranja ne osigurava dovoljno dobre pozicije u stranci, Milan Bitunjac i Frano Piplović političke će karijere nastaviti izvan HDZ-a.

 

Članovi stranke koji su uspješno, pošteno i predano radili za boljitak građana u prošloj stranačkoj strukturi i danas su priznati da budu nositelji stranačkih aktivnosti. Ti ljudi su vjerni stranci i temeljnim idejama, a njihovo djelovanje prepoznaju građani. Oni koji se ne slažu s tim idejama, niti s ostalim članovima i s novim procesima u stranci, mogu nastupati samostalno. Milan Bitunjac i Frano Piplović su sudjelovali u prošlim stranačkim strukturama te u novim demokratskim izbornim procesima, no članstvo u njima nije prepoznalo osobe za stranačke kandidate. Otklon pojedinaca od politike stranke i od velike većine članova nije diferencijacija stranke i ovim putem HDZ opovrgava takva medijska nagađanja.

 

Hrvatska demokratska zajednica je jedinstvena i snažna stranka koja podržava demokratskim putem izabrane kandidate. Stranačka središnjica ne određuje o lokalnim kandidatima te HDZ Brodsko-posavske županije o tom pitanju odlučuje potpuno autonomno. Za kandidate na lokalnim izborima općinski i gradski odbori te županijski odbor kao neovisna i samostalna stranačka tijela izabrali su kandidate za načelnike općina, gradonačelnike i župana. Sigurni smo kako će birači prepoznati kvalitete kandidata i glasati za najbolji tim.

 

Pero Ćosić, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a

Related Post