Pritvorena dva Srbina i Mađar, 10 Pakistanaca, Iranaca i Iračana vraćeno u Bajakovo

1758 0

SLAVONSKI BROD – U nedjelju, 4. ožujka, oko 10.15 sati, pored autoceste A3, kod Sredanaca, u okviru policijskih nadzora sprječavanja nezakonitih migracija, krijumčarenja raznih roba i predmeta, te pronalaska počinitelja kaznenih djela i prekršaja, u suradnji policijskih službenika Ravnateljstva policije, Mobilne jedinice prometne policije, Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice, te Policijske uprave brodsko-posavske, kontrolirana su dva vozila (registracijskih oznaka Republike Srbije).

U kombiniranom vozilu, kojim je upravljao 33-godišnjak (državljanin Srbije), nalazilo se 10 stranaca, te je izražena sumnja da se radi o osobama koje su nezakonito ušle u Hrvatsku.

U osobnom automobilu, kojim je upravljao 26-godišnjak (državljanin Mađarske), kao putnik se nalazio 25-godišnjak (državljanin Srbije).

Sumnje policijskih službenika su potvrđene, te je daljnjim radom policijskih službenika za prekogranični kriminalitet i nezakonitih migracija, sukladno Pravilniku o postupanju prema strancima, utvrđeno da se radi 6 državljana Pakistana, 2 državljana Iraka, te 2 državljana Irana, koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku iz Republike Srbije.

Stranci su predani policiji u Bajakovo na daljnje postupanje.

Policijski službenici su 33-godišnjaka, 26-godišnjaka i 25-godišnjaka uz kaznenu prijavu zbog sumnje u kazneno djelo protuzakonitog uzlaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, koje će tijekom dana predati u Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje.

Related Post

Uzgajao indijsku konoplju

Autor - 20/08/2010 0
SLAVONSKI BROD 20. kolovoza 2010. – Dana 19. kolovoza u 16.20 sati u polju nekoliko kilometara zapadno od Slavonskog Broda policijski službenici…