Prof. Ivan Adžić novi je predsjednik, dr. Ljepša Rakas-Vujčić zamjenica novogradiškog SDP-a

1920 0

Novi članovi Gradskog Odbora SDP-a su: Nataša Vidaković, Vlatka Peterlik Vasiljević, Mirko Golovški, Boris Šalinski i Franjo Kikić

 

Autor Franjo Samardžić 

NOVA GRADIŠKA  – U subotu 27. studenog, u Hrvatskoj su  održani unutarstranački izbori SDP-a za čelne pozicije u općinama, gradovima i županijama. Vodeća osoba SDP-a u Brodsko-posavskoj županiji je Mario Vučinić. Za predsjednika GO Nova Gradiška je izabran Ivan Adžić, a zamjenica je Ljepša Rakas Vujčić. Novi članovi Gradskog Odbora SDP-a su: Nataša Vidaković, Vlatka Peterlik Vasiljević, Mirko Golovški, Boris Šalinski i Franjo Kikić.

 Budući je politička i društvena situacija u Hrvatskoj sve složenija, politika socijaldemokracije promicat će, kako  u javnom, tako i  medijskom prostoru, pravo na  raznolikost mišljenja i stavova te poštivanje temeljnih ljudskih prava. Cilj nam je unapređenje kulture javnog dijaloga kako bi postali tolerantno društvo.  Potrebno je stalno upozoravati na neugodnosti i probleme koje građani doživljavaju zbog svoje nacionalne, spolne, rasne ili vjerske pripadnosti.

Jedna od najranjivijih skupina društva su umirovljenici koji su nas svojim radom zadužili, a imaju mirovine koje ih smještaju na granicu siromaštva i preživljavanja. SDP mora stati i u zaštitu svih radnika koji pošteno zarađuju kruh za svoju obitelj. Minimalni dohodak u Republici Hrvatskoj teško može prekriti  prehrambenu košaricu četveročlane obitelji, a da ne govorimo o ostalim troškovima života.

Zadatak gradskog SDP-a je da jasno i glasno, te argumentirano predlaže rješenja gradskoj upravi,  koja su racionalna, realna i poštena za dobrobit svih građana Nove Gradiške. Javno promišljanje i preispitivanje gradskih odluka i gradonačelnika zajedno s građanima je pravi put ka funkcionalnijoj i  transparentnijoj gradskoj upravi.

Svaka vlast, bilo na lokalnoj ili državnoj razini, mora preuzeti odgovornost za svoje političko djelovanje. Sugrađanima želimo da budu hrabri u ova nimalo laka vremena te da brinu za svoje zdravlje i zdravlje svojih bližnjih. SDP će uvijek biti na usluzi svojim građanima – navodi u priopćenju prof. Ivan Adžić novi predsjednik GO SDP-a Nova Gradiška. 

Related Post

Autor - 16/05/2018 0
SARAJEVO: Povodom Trećeg internacionalnog festivala književnosti Bookstan, koji će se održati od 4. do 7. jula 2018. godine, izdavačka kuća…