PROJEKT ŠPORTSKE UDRUGE GLUHIH: „Nutricionizam i šport“

478 0

NOVA GRADIŠKA, 15, lipnja 2020. – Danas je u prostoru restorana Slavonski Biser Nova Gradiška, Športska udruga gluhih Nova Gradiška u sklopu projekta ONE WORLD, ONE LOVE, ONE COMMUNITY organizirala predavanje „Nutricionizam i šport“ u sklopu kampanje za podizanje svijesti o potrebi uključivanja OSI u športske aktivnosti. Kroz kampanju osvijestiti će se lokalna zajednica o prisutnosti OSI u društvu i diskriminaciji koja postoji u društvu, koja se odnosi na uključivanje OSI u športske aktivnosti.

Predavanje su održale Ivana Sović i Anja Bašnec iz obrta za nutricionističko savjetovanje Nutrika iz Osijeka te su sudionike upoznale s nutricionizmom, a najveći dio predavanja stavljen je fokus na savjete o sportskoj prehrani.Sportska prehrana je ona koja će uz zadovoljenje energetskih i hranjivih potreba sportaša omogućiti mu dobro zdravlje, učinkovitost sportskih izvedbi, ali i dobar oporavak nakon treninga ili natjecanja te spriječiti ozljede.

Podsjetimo Športska udruga gluhih Nova Gradiška, u suradnji s partnerima, provodi projekt „ONE WORLD, ONE LOVE, ONE COMMUNITY“ s ciljem uključivanja osoba s invaliditetom (OSI) u sportske aktivnosti i njihove dublje integracije u društvo. Projekt je financiran u okviru programa OP Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Financirat će se iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.497.955,00 kn, od čega je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancirala  iznos od 1.273.261,75 kn bespovratnih sredstava,  a trajat će 36 mjeseci.

Partneri u provedbi projekta su: Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška, Udruga (na)gluhih osoba Videatur, Udruga slijepih Nova Gradiška, Kuglački klub „Obrtnik-bam“ Nova Gradiška, Industrijsko-obrtnička škola, Stolnoteniski klub „Strmac“ Nova Gradiška te Osnovna škola Ljudevita Gaja.

Cilj projekta „ONE WORLD, ONE LOVE, ONE COMMUNITY“ je jačanje uključenosti u sportske aktivnosti za 20 djece s teškoćama u razvoju i 30 OSI. Na taj način smanjuje se opća socijalna,

Aktivnosti projekta uključuju organizaciju škole plivanja, planinarskih aktivnosti, aktivnosti jedrenja, aerobika, biciklizma, futsal te kuglačkih aktivnosti. (Športska udruga gluhih)

Related Post