PROMETNA NA RASKRIŽJU STEPINČEVE, POTOČNE I TESLINE ULICE

531 0

Tijekom vikenda, na području policijske uprave, u pojačanom nadzoru prometa, policijski službenici su utvrdili 278 prekršaja

 

NOVA GRADIŠKA / SLAVONSKI BROD, 13. travanj 2015. – U subotu, dana 11. travnja, oko 17 sati, u Novoj Gradiški, na raskrižju Stepinčeve, Potočne i Tesline ulice, dogodila se prometna nesreća, koju je prouzrokovao vozač pod utjecajem alkohola. Naime, 23-godišnjak je upravljao osobnim automobilom Fiat Punto, te je na raskrižju skrećući ulijevo, prešao s kolnika na nogostup, gdje je vozilom udario u metalne nosače kante za otpad i prometnih znakova, a potom je napustio mjesto prometne nesreće s materijalnom štetom, ne ostavivši oštećenim podatke o sebi i vozilu. Pritom nije bilo ozlijeđenih osoba. Policijski službenici su vozača ubrzo pronašli i alko-testirali, kojom prilikom je očitana koncentracija alkohola u njegovu organizmu u iznosu od 2,67 promila. Alkoholizirani vozač je zadržan u policiji do otriježnjenja. Osim prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 23-godišnjak je počinio i prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te policija protiv njega dostavlja prekršajne prijave Prekršajnom sudu u Novoj Gradiški.

 

Tijekom vikenda, na području policijske uprave, u pojačanom nadzoru prometa, policijski službenici su utvrdili 278 prekršaja, od toga je utvrđeno 157 prekršaja nepropisnih brzina, 20 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa, 16 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i dr.

 

U vremenu od 13. do 19. travnja, na području Policijske uprave brodsko-posavske provesti će se ciljana akcija vezana uz sigurnost prometa na cestama. Pojačani nadzor prometa usklađen je s akcijama TISPOL-a (nevladina organizacija – Europska mreža prometne policije), koje se tijekom 2015. godine provode na području zemalja Europske unije. Ovaj tjedan, naglasak je na prekršajima nepropisnih brzina. Također će se dana 16./17. travnja, u vremenu od 6 do 6 sati, na području policijske uprave, provesti 24-satni nadzor nad prometom s naglaskom na brzine.

Related Post