PROMETNA UČILICA: I ove se godine organizira natjecanje u poznavanju prometnih propisa

1521 0

Natjecanje je započelo 16. studenoga i trajat će do 31. prosinca 2020. godine (do 12 sati), uporabom Prometne učilice, web alata za učenje i provjeru znanja iz prometnih propisa.

Ministarstvo unutarnjih poslova i ove godine organizira natjecanje u poznavanju prometnih propisa, poznatije kao Prometna učilica. Riječ je o sad već tradicionalnom državnom natjecanju za sve učenike osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj, koje se 12. godinu zaredom održava za sve osnovnoškolce i 3. godinu zaredom za sve srednjoškolce.
Iako je ova godina specifična zbog prilagođenog provođenja nastave u pojedinim školama uzrokovanog pandemijom, zbog pokazanog interesa učenika za sudjelovanjem, kao i ostvarenih rezultata na dosadašnjim natjecanjima u osnovnim i srednjim školama, Prometna učilica održat će se i ove godine.

Natjecanja se provode u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja  i tvrtkom Moj Telekom d.o.o. iz Zagreba, te uz podršku Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARnet, a sufinanciraju se sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske.

Cilj natjecanja je, kroz povećanje razine poznavanja prometnih propisa i pravila, odnosno povećanjem prometne kulture općenito, smanjiti stradavanja djece i mladih u prometnim nesrećama.

Natjecanje je započelo 16. studenoga i trajat će do 31. prosinca 2020. godine (do 12 sati), uporabom Prometne učilice, web alata za učenje i provjeru znanja iz prometnih propisa.

Prometna učilica za osnovnoškolce prilagođena je uzrastu djece i mladih od 1. do 8. razreda osnovne škole, a  Prometna učilica za srednjoškolce uzrastu od 1. do 4. razreda srednje škole, te kroz poučne sadržaje i pitanja za provjeru znanja obrađuje više tematskih cjelina prilagođenih svim nabrojanim dobnim skupinama sudionika u prometu.

Učilica je dostupna na internet adresi https://ucilica.skole.hr. Sadržaji su dostupni svima, a za pristup natjecanju potrebno je posjedovati korisničku oznaku u AAI@EduHR sustavu, koju učenici i nastavnici mogu dobiti od administratora imenika u školi. U slučaju da, iz nekog razloga, ne mogu dobiti korisničke podatke u školi, učenici se mogu sami registrirati na gornjoj web adresi.

Na natjecanju će se vrednovati uspješnost u rješavanju devet ispita koje zadaje Ministarstvo unutarnjih poslova.

Više se o samom natjecanju i nagradama možete pročitati na https://ucilica.skole.hr, a na portalu su i detaljna Pravila natjecanja.

Sve dodatne upite vezane za natjecanje mogu se uputiti korisničkoj podršci putem e-maila na adresu prometnaucilica@skole.hr.

Related Post

ŽUPANI KOD MINISTRA GRČIĆA

Autor - 05/09/2012 0
ZAGREB, 4. rujna 2012. –  Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić primio je predstavnike…