PROMETNI PROBLEMI – Župan traži privremene ulaze i izlaze na autocestu

1072 0

SLAVONSKI BROD, 5. svibnja 2011. – Zbog radova koji se izvode na dionici autoceste Zagreb-Lipovac kod p Slavonskog Broda i Nove Gradiške župan Danijel Marušić uputio je žurni dopis Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture i Hrvatskim cestama sa zahtjevom za odobrenje izlaza i ulaza na autocestiu A3. ” Poštovani gospodine

ministre ,poštovani gospodine predsjedniče Uprave, Na dionici autoceste Zagreb-Lipovac, A-3, koja prolazi područjem Slavonskog Broda i Nove Gradiške izvode se radovi rekonstrukcije nadvožnjaka u čvoru Slavonski Brod-zapad i u čvoru Nova Gradiška, čiji su investitor Hrvatske autoceste. Već u ovom trenutku imamo reakciju građana, a realno je očekivati da će nezadovoljstvo veoma brzo biti i žešće zbog prometnog kolapsa i produženja puta pristupu autocesti na najbližem čvorištu, pa molimo žurno odobrenje za uspostavu privremenih ulaza i izlaza s autoceste u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški.Brodsko-posavska županija podržava projekt rekonstrukcije nadvožnjaka, jer to je uostalom i naš interes, ali ne možemo i ne smijemo zanemariti interese građana i sudionika u prometu koji će neminovno podnijeti značajan dio tereta zbog ovih radova.Zbog toga predlažemo privremena rješenja, kako je navedeno, sve u cilju sprječavanja prometnog opterećenja i moguće eskalacije nezadovoljstva građana.Vjerujemo u razumijevanje ove situacije i očekujemo žurno udovoljavanje našoj zamolbi „– navodi župan Danijel Marušić, dr.vet.med.

Prema planu izvanrednog održavanja na autrocestama iz nadležnosti Hrvatskih autocesta u ovoj godini su planirani radovi na sanaciji nadvožnjaka u čvoru Nova Gradiška koji će se obavljati i tijekom turističke sezone. Hrvatske autoceste su se obvezale da će tijekom izvođenja radova izvanrednog održavanja osigurati što bolju protočnost prometa u zonama izvođenja radova odnosno u zonama privremene regulacije prometa, a dinamiku i način izvođenja radova organizirani tako da se maksimalno skrate rokovi izvođenja te izbjegnu veće gužve i zastoji. Hoće li ministar reagirati na županov zahtjev za odobrenje izlaza i ulaza na autocestu i sa Hrvatskim autocestama pronaći neko, za sudionike u prometu povoljnije rješenje, treba pričekati i vidjeti.

Related Post