PRONAŠLI MINOBACAČKU GRANATU I PROTUTENKOVSKU MINU

1351 0

GORNJI BOGIĆEVCI / SMRTIĆ- Jučer, 10. listopada 2017.godine u 13,30 sati policiju je nazvao 45-godišnji građanin te je prijavio da je u polju u blizini svoje kuće u mjestu Smrtić, općina Gornji Bogićevci pronašao neeksplodiranu minobacačku granatu 82 mm.

Pronađenu granatu je na kontroliran i siguran način preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.

Također, jučer je policija u 10,00 sati zaprimila dojavu od 45-godišnjeg građanina da je u mjestu Gornji Bogićevci prilikom oranja poljoprivrednim traktorom na oranici pronašao neeksplodiranu protuoklopnu minu TMA-5.

Navedena mina je od strane djelatnika za protueksplozijsku zaštitu deaktivirana i na siguran način uklonjena.

Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ i dalje je aktualna i građani mogu policiji nakon odluke o dragovoljnoj predaji, predati oružje koje ilegalno posjeduju bez straha od sankcija. Nakon poziva na broj telefona 192, stručno osposobljeni policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu će doći na dogovorenu lokaciju i od građanina preuzeti oružje. Više informacija o spomenutoj akciji, može se dobiti pozivom na besplatan broj telefona 08008892.

Related Post

BRANITELJI TRAŽE POSAO

Autor - 21/04/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 18. travanj 2015. – U Brodsko–posavskoj županiji na evidenciji Zavoda za zapošljavanje u ožujku su 1453 hrvatska branitelja…