PRVAK HRVATSKE – Filip Poturović hrvatski je prvak u boksu

1306 0

Ispričavamo se prvaku Hrvatske i njegovom treneru Rudi Patku zbog zakašnjele informacije

 NOVA GRADIŠKA, 12. svibnja 2010. – Trenutno najboljeg novogradiškog sportaša Filipa Poturovića, prvaka hrvatske u boksu u kategoriji mlađih kadeta, primio je novogradiški gradonačelnik Jopsip Vuković sa zamjenicom Ljepšom Rakas-Vujčić. Filip, učenik šestog razreda Onovne škole „Ljudevit Gaj“, doslovno se prošvercao na državno prvestvo, koje je održano u Sesvetama od 16. do 19. travnja, jer nije imao potrebnu težinu od 39 kilograma, oduševio svojim nastupima i pobjedama nad težim, višim i starijim boksačima u svojoj kategoriji, TE pokazao zašto se boks naziva plenitom vještinom.

 

– Bilo je problema da se Filip natječe jer je imao samo 32 kilograma. U šali sam mu rekao da ne skida donji dio trenerke i da u džepove stavi kamenje. Na vaganju je nategao težinu od 35 kilograma što opet nije bilo dovoljnio za nastup. Imam poznanika među djelatnicima u boksu pa smo ga nekako progurali da boksa. Nirko nije požalio zbog toga je jer je Filip svojom vještinom sve oduševio. Za naš klub ovo je veliki uspjeh. Do sada smo imali viceprvake Hrvatskle u juniorskoj, kadetskoj i seniorskoj konkurenciji, a ovo je prvi puta da imamo prvaka u kategoriji mlađih kadeta. Krasan je to uspjeh – kazao je trener Hajrudin Patak, uvjeren da je pred tim skromnim dječakom dobra boksačka karijera.

 

 

  – Čestitam Filipu i njegovom treneru u ime grada, svojih zamjenika i svoje osobno ime na uspjehu s nadi da će nastaviti vrijedno trenirati i prezentuirati naš mali gradić sa velikim rezultatina u sportu – kazao je gradonačlenik Josip Vuković i Filipu uručio 1.500 kuna.

 Filip se zahvalio na prijemu i novcu koji će, kako je kazao, potrošiti za nabavku sportske opreme.  

Related Post

3.HKL regija istok

Autor - 12/01/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 12. siječanj 2015. – Ovog vikenda pobjede su ostvarili kuglači Nova Gradiška i Croatia, dok su tri utakmice…

Vrlo visoka pobjeda Slavonke

Autor - 16/11/2010 0
14, STUDENI 2010. – Rukometašice Slavonke u 7.kolu 3. Hrvatske rukometne llige, Istok, večeras su visoko pobijedile ekipu Petrijevci 2 iz…