PRVI SPOT ELECTRONIC JAZZ KVARTETA TROKUT: NESPUTANI ZVRK

879 0

Kritički hvaljen prvijenac Shapeless electronic jazz četvorke Trokut najavljen je u listopadu treperavim i energičnim debitantskim singlom Spinning Top ili domaćim rječnikom- zvrk. Nakon surfanja na radiovalovima i globalnog streaminga, pjesma je dobila svoje vizualne konture u spotu mladog redatelja Borne Zidarićai snimatelja Mateja Subotića.

Trokutov nesputani zvrk utjelovila je koreografija mlade plesačice Eve Kocić kao jedine protagonistice videospota premijerno prikazanogu glazbenoj emisiji PopRock.hr. Plesačica postaje ples sinkroniziran s razigranim i dinamičnim zvukom singlaSpinning Top. Svježinu i titravostbenda hrvatski su kritičari nagradili najboljim ocjenama:

-Njihovo eksperimentiranj sa zvukovima i melodijama pitko je i zadivljujuće, što zbo gvrhunske izvedbe, a što zbog na momentene običnih harmonija i spoja eksperimentalnog jazza s ambijentalnom elektronikom – koji, neočekivano, u njihovo jinterpretaciji itekako drži vodu.- Dubravko Jagatić, Naciona-l

-Shapeless je album koji je u isto vrijeme plesan, pronicljiv, melankoličan. Album na kojem se odličn osvira, ali i album kojim sami članovima banda komuniciraju među sobom, ali i sa slušateljem, vlastite glazbene interese i predrasude ili istražuju određene glazbene problem ete za sve spomenuto nude dobra rješenja. – Nina Čalopek, Kulturpunkt.

Trokut je hvalevrijedan projekt.Njihova muzikalnost nadilazi tehničk iperfekcionizam – ona se nalazi u emociji, atmosferi i doživljaju.Uz razne utjecaje, stvorili s prepoznatljiv zvuk koji je spoj tradicionalnog i modernog, n najbolji mogući način. Maja Trstenjak, Sound Report.

Redatelj: Borna Zidarić

Direktor fotografije: Matej Subotić

Producentica: Ema Šajatović

Montažerka: Dora Slakoper

Dizajnerica kostima: Mia Ventin
Vizažistica: Ilara Mlinar

Asistentica kamere: Lara Varat

∆: Jerko Jurin, Jaka Arh, Filip Pavić, Hrvoje Kralj

Related Post