Prvoligaš Slaven Belupo u srijedu dolazi u Laze

1020 0

18. rujan 2011. – U srijedu 21. rujna u Lazama je posebni sportski

događaj: gostuje prvoligaška momčad Slaven Belupo u završnici Hrvatskog kupa. Iako su u Lazama gostovali brojni prvoligaši uz tradicionalni Memorijal Hrvatski sokoli, koji se već 18 godina bez prekida organizira u počast sedmorici poginulih nogometaša Graničara u Domovinskom ratu, kup utakmica sa Slaven Belupom u 16-tini Hrvatskog kupa ima posebnu težinu i bit će izuzetan događaj.

Kao i kad je gostovao zagrebački Dinamo u najjačem prvoligaškom sastavu prije nekoliko godina u Lazama i privukao rekordni broj prijatelje nogometa cijelog novogradiškog kraja, tako je i sada gostovanje renomiranog Slaven Belupa izuzetan događaj u ovom malom mjestu staropetrovoselske općine.

Mjesni Graničar je najstariji seoski klub slavonske Posavine koji je načinio neslućeni podvig u natjecanju za kup, pobijedivši sve svoje suparnike, pored momčadi iz županijskih liga, slavio je i nad hrvatskim trećeligašima, a u finalu županijskog kupa i nad drugoligašem, te je postigao sada svoj igrački zenit u 85 dugoj klupskoj povijesti plasiravši se u 16-tinu Hrvatskoh kupa.

U srijedu (15,30 sati) odmjerit će snage s prvoligašem iz Koprivnice, koji je veliki favorit, ali poručuju iz Laza da im neće biti lako, morat će se svojski založiti da bi uspjeli pobijediti borbenu i kvalitetnu momčad Graničara, vodeću i do sada nepobijeđenu momčad u natjecanju Prve lige Brodsko-posavske županije.

Predsjednik Graničara, ambiciozni Krešo Zečić o utakmici kaže: Ogromni je to događaj, iako nije prvo gostovanje prvoligaša u Lazama, ali je ovo službena utakmica završnice Hrvatskog kupa. Očekujem vrlo dobru, borbenu i za ishod možda čak i neizvjesnu utakmicu sa rekordnom posjetom iz cijele županije, pa i šire. Bit će to događaj koji će se pamtiti.

Related Post