PUCNJAVOM SLAVIO BOŽIĆ

792 0

SLAVONSKI BROD, 28. prosinac 2015. – Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod proveli su kriminalističko istraživanje nad 71-godišnjakom iz Slavonskog Broda zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljeno

posjedovanje izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

 

Muškarac je osumnjičen da je tijekom ljeta ove godine u garaži obiteljske kuće od tromblonskog nastavka izradio improvizirano ručno vatreno oružje, kalibra 7,62×39 mm, koje je upotrijebio 25. prosinca (na dan Božića) kada je od 12 do 18 sati u dvorištu obiteljske kuće iz tog oružja u više navrata ispalio devet komada streljiva.

 

Policija je osumnjičenog 25. prosinca oko 18,30 sati uhitila i od njega oduzela improvizirano vatreno oružje i devet ispaljenih puščanih čahura.

 

Temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu policija je 26. prosinca u sklopu kriminalističkog istraživanja obavila pretragu doma i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni te tom prilikom pronašla i od njega oduzela 17 komada streljiva 7,62×39 mm.

 

Policija će protiv njega zbog sumnje da je neovlašteno izradio i posjedovao improvizirano ručno vatreno oružje nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu zbog kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

 

Zbog neovlaštenog pucanja iz vatrenog oružja u dvorištu obiteljske kuće kojim je osumnjičeni uznemiravao susjede i druge građane policija će protiv njega Prekršajnom sudu u Slavonskom brodu dostaviti optužni prijedlog zbog prekršaja narušavanja javnog reda i mira te optužni prijedlog temeljem odredbi Zakona o oružju zbog neovlaštenog posjedovanja streljiva.

Related Post

PLJAČKA INTERPETROLA

Autor - 22/10/2012 0
Jedan je visine oko 190 centimetara, jače tjelesne građe, a drugi visine oko 180 centimetara, mršavije tjelesne građe.