Pušten promet na kružnom toku u središtu grada

2740 0

NOVA GRADIŠKA, 2. studeni 2019. – Postavljanjem posljednjeg sloja asfalta stvorili su se uvjeti za puštanje u promet kružnog toka u središtu grada pa se promet na tom čvorištu normalizirao. Preostalo je dovršiti radove na uređenju pješačkih staza i u gredice zasaditi cvijeće pa će središte Nove Gradiške, uz novi izgled, dobiti i novi sjaj. Ovim kružnim tokom riješena je još jedna od šest kritičnih prometnih točaka na području grada.
-Na području grada detektirali smo prije tri godine šest prometnih točaka i dali si u zadatak da ih riješimo. To su točke koje su uzrokovale jako puno prometnih nesreća u kojima su uz materijalnu štetu stradali i ljudi. Prvo je riješen kružni tok kod Kauflanda, potom i kružni tok kod župne crkve, a sada rješavamo i kružni tok centru. Imamo dva raskrižja na kojima nisu planirani kružni tokovi već postavljanje semafora. Kod FINE je semafor postavljen, a slijedeće godine će biti postavljen i kod TANG-a. Projektira se kružni tok kod Pauna. Vjerujem da ćemo do kraja našeg mandata sve riješiti što smo namjeravali riješiti kako bi povećali protočnost i sigurnost prometa na području garda – kaže gradonačelnik Vinko Grgić.

 

Related Post

Linarta u Komarnici

Autor - 07/11/2019 0
Autorica Višnja Mikić KOMARNICA. 6. studeni 2019. – Danas je sveti Leonard, zaštitnik Komarnice, filijale štivičke župe. Vjernicima Komarnice čestitamo…