RAZBOJNICI I LOPOVI VREBAJU – OPREZA NIKAD DOSTA

807 0

 

SLAVONSKI BROD, 21. siječanj 2015. – Jučer, u vremenu od 1 do 7.30

sati, na parkiralištu pored autoceste A3, kod Starog Petrovog Sela, nepoznati počinitelj je iz otključanog vozila, otuđio novčanik sa osobnim dokumentima i novcem te druge osobne predmete, oštetivši tako 49-godišnjeg vlasnika za nekoliko tisuća kuna.

 

 

Dana 20. siječnja, u policiji je zaprimljena prijava o krađi bankovne kartice sa PIN brojem. Naime, dana 22. prosinca prošle godine, u Slavonskom Brodu, nepoznata osoba je otuđila bankovnu karticu zajedno sa PIN-om, te je potom koristeći otuđenu bankovnu karticu na bankomatima dizala novac i plaćala račune u trgovinama, oštetivši 71-godišnjeg vlasnika za nekoliko tisuća kuna. Policija traga za počiniteljima kaznenih djela krađe i računalne prijevare te otuđenim novcem i predmetima.

 

Građani, pripazite na torbe i novčanike!

 

Policija savjetuje građanima da budu oprezni kako ne bi postali žrtvom imovinskih kaznenih djela, a ukoliko im se dogodi takvo neugodno iskustvo, o tome odmah bez odgode obavijeste policiju.

Najčešće mete kradljivaca su novčanici, torbe, mobiteli i drugi predmeti, te je dovoljna mala neopreznost i nesmotrenost da vlasnik ostane bez njih, a kada se to primijeti, počinitelj kaznenog djela je već daleko.

Policija savjetuje građanima da obrate pozornost na okolinu i osobe koje se nalaze u trenutnom okružju, te na pretjerano ljubazne osobe. Važno je ne pokazivati novac i druge dragocjenosti pred drugim osobama, ne ostavljati novčanike, torbe i druge dragocjenosti na vidljivim mjestima u vozilima, blagajnama, policama ili kabinama, te nikada uz bankovne kartice ne ostavljati PIN brojeve. Veće količine novca ne bi trebalo nositi uza se, već po mogućnosti koristiti bankovne kartice.

Autor Kata Nujić, glasnogovornica PUBP

Related Post