REŠETARI: Kreću rekonstrukcija i dogradnja vatrogasnog doma i spremišta s društvenim domom i kulturnim centrom vrijedni 7,2 milijuna kuna

1558 0

Autor Franjo Samardžić

REŠETARI, 19. prosinac 2019. – Danas je u općini Rešetari potpisan ugovor s izvođačem radova i nadzorom i predstavljen projekt „Rekonstrukcija i dogradnja vatrogasnog doma i spremišta s društvenim domom i kulturnim centrom“. U nazočnosti načelnika Zlatka Age, ugovore je potpisao Krešimir Knežević, predsjednik DVD Rešetari koji je korisnik projekta. Projekt je predstavila Senka Vranić ispred konzultantske tvrtke Sintagma, a o njegovom značaju, uz načelnika Zlatka Agu, govorio je Krešimir Knežević.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 7,2 milijuna kuna od kojih su 85 posto sredstva EU iz programa ruralnog razvoja , a 15 posto su sredstva RH. Izvođač radova je Zajednica ponuditelja Gradnja-slavonska iz Slavonskog Broda, a nadzor radova će obavljati MD Projekt Slavonski Brod.
Rekonstruiran objekt u svrhu višenamjenske upotrebe – društveni dom i kulturni centar – ukupne je bruto građevinske površine oko 1.000 kvadratnih metara. Sastojat će se od jedne etaže- prizemlja gdje se nalaze: sanitarni čvorovi, spremište, garderoba za osoblje, dvije višenamjenske dvorane iznad čijeg se dijela nalazi galerija. Gospodarski dio se sastoji od kuhinje, spremišta, garderobe i sanitarnog čvora, garaže predviđene za smještaj 3 vatrogasna vozila i podizne platforme za osobe s invaliditetom. Dograđeni dio predviđen za potrebe vatrogasnog spremišta sastoji se od 2 etaže- prizemlje i 1. kat unutar kojeg se nalazi administrativni dio, čajna kuhinja i sanitarni čvor.
Realizacijom projekta povećat će se broj dana korištenja dvorane, broj korisnika i veći broj programa, unapređenje kulturnih i društvenih događanja na području Općine Rešetari i sustava zaštite i spašavanja.
-Ovo je projekt veoma značajan za cijelu općinu, ali prije svega za njegovog nositelja DVD Rešetari. To jer drugi projekt koji nam je prošao u mjeri 7.2. uz projekt izgradnje dječjeg vrtića čiji je nositelj Općina Rešetari. Došli smo do trenutka da možemo započeti radove na adaptaciji i dogradnji vatrogasnih prostora i društvenog doma u Rešetarima. Zahvaljujem se svima koji su sudjelovali u provedbi javne nabave i apliciranju, prije svih Sintagmi i Senki Vranić, koja nam je pomogla u provedbi, te DVD-u koji je zajedno s Općinom odradio veliki posao. Ovo će biti nagrada DVD Rešetari za iduću godinu kada slavi 90 godina postojanja i rada. Očekujem da ćemo tada otvoriti adaptirane i nove prostore vatrogasnog društva i društvenog doma. Dogradit će se dvije spremnice, uredi, prostori za korištenje svim mještanima sa područja općine i udruga. Bit će to prostor veoma značajan i bitan za budućnost razvoja naše općine – kazao je načelnik Zlatko Aga.
-Zahvaljujem se svima koji su pomogli da se ovakav kapitalan objekt gradi u Rešetarima i našem dobrovoljnom-vatrogasnom društvu. Posebno se zahvaljujem načelniku koji je ispunio našu želju. Na ovom projektu smo radili tri godine i uložili puno truda, vremena i novaca da izgradimo objekt koji će služiti za budućnost vatrogastva, sigurnost od požara i zaštitu, te da mještani Rešetara dobiju objekt kakav zaslužuju, za druženja i prigodne svečanosti. DVD će za 90. obljetnicu dobiti prostor za okupljanje mladih budućih vatrogasaca – kazao je Krešimir Knežević.

Related Post

Autor - 20/09/2019 0
I ove godine, tijekom obilježavanja Dana policije, održat će se već tradicionalna utrka građana i policije. Pozivamo naše sugrađane i…