REZULTATI 24-SATNOG NADZORA BRZINE – ROADPOL-OV SPEED MARATHON

997 0

Tijekom jučerašnjeg dana, policijski službenici su utvrdili 175 prometnih prekršaja, od čega 168 prekršaja nedozvoljenog prekoračenja brzine

 

SLAVONSKI BROD, 25. ožujka 2022. -Na području Policijske uprave brodsko-posavske, u okviru ROADPOL-ove akcije 24-satnog nadzora brzine, tijekom jučerašnjeg dana, policijski službenici su utvrdili 175 prometnih prekršaja, od čega 168 prekršaja nedozvoljenog prekoračenja brzine.

Za provođenje pojačanog nadzora brzine kretanja vozila korišteni su svi raspoloživi uređaji za nadzor brzine i najveći raspoloživi broj policijskih službenika.

Od broja utvrđenih prekršaja, najveći broj utvrđenih prekoračenja brzine evidentiran je u okviru prekoračenja brzine od 10 do 20 km/h u naselju (112 prekršaja ili 74% u promatranoj kategoriji), odnosno u prekoračenju od 10 do 30 km/h izvan naselja (15 prekršaja ili 94% u promatranoj kategoriji).

Najveće prekoračenje brzine u naselju (ograničenje brzine 50 km/h) izmjereno je u mjestu Gornja Vrba, u ulici 108. brigade. Nepropisnom brzinom od 104 km/h, osobnim automobilom našičkih registarskih oznaka, upravljao je 24-godišnjak. 

Najveća evidentirana brzina (ograničenje brzine 70 km/h) u naselju, izmjerena je u mjestu Cage (drž. cesta DC5), gdje je 47-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom novogradiškog registarskog područja i kretao se nepropisnom brzinom od 111 km/h. 

Najveće prekoračenje brzine izvan naselja, izmjereno je na autocesti A3 Bregana-Lipovac (238 km), odnosno brzinom od 198 km/h kretao se 35-godišnji vozač osobnog automobila nacionalnih oznaka Republike Srbije.

Lokacije odabrane za ovu aktivnost određene su sukladno prijedlozima građana, uvažavajući i lokacije koje su se iskustveno pokazale kao mjesta na kojima se učestalo događaju prekršaji i prometne nesreće. Predložene lokacije koje građani smatraju „rizičnima“, a koje nisu bile obuhvaćene ovom akcijom, policijski službenici nadzirat će u okviru svojih svakodnevnih zadaća.

Kako bi spriječili događanja najtežih prekršaja i prometnih nesreća, policijski službenici će i nadalje prioritetno utvrđivati prekršaje iz kategorije tzv. „4 ubojice u prometu“, odnosno brzine, alkohola, mobitela i pojasa.

Related Post

DRAGOVOLJNA PREDAJA ORUŽJA

Autor - 23/06/2016 0
Policija podsjeća građane na akciju „Manje oružja – manje tragedija“ koja pruža građanima mogućnost dragovoljne predaje oružja policiji bez sankcija…