SANIRAJU SE POSLJEDICE OLUJNOG NEVREMENA: Postavlja se novo krovište na OŠ „Ljudevita Gaja“ 

250 0

NOVA GRADIŠKA, 14.  rujna 2023. – Obavlja se temeljita sanacija krovišta novogradiške  OŠ „Ljudevit Gaj“  koja je najviše stradala u olujnom nevremenu  koje je pogodilo Brodsko-posavsku županiju 19. srpnja 2023. godine. 

Velike štete nastale su na objektima obrazovnih ustanova, oštećeno je 18 školskih objekata, od kojih 11 znatno. Najviše su stradala krovišta škola, a ukupne štete procijenjene su  na milijun eura. Najviše je stradala  OŠ „Ljudevit Gaj“ Nova Gradiška  sa procijenjenom štetom od 300.000 eura. 

Ova novogradiška  osnovna škola postala je primjer  dobre samoorganiziranosti  djelatnika škola i članova njihovih obitelji koji su  brzo reagirali „krpali“ krovište, otklanjali  posljedice  prokišnjavanja i spriječili  nove štete. Nisu  zato izostale pohvale ravnateljici  Blagici Pećnjak Ministra znanosti i obrazovanja  Radovana Fuchsa  je 26. srpnja  2023. godine sa  županom Danijelom Marušićem posjetio Novu Gradišku  i uvjerio se u  razmjere štete. Rekli  su tada da novac za obnovu  škole  nije problem  i da treba što prije pronaći izvođača radova  početi  radove na  krovištu škole. 

Related Post