SASTANAK IPA SEKCIJE HRVATSKE U SLAVONSKOM BRODU

899 0

Načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Ante Zovak zahvalio je na odličnoj suradnji sa policijskom upravom, obzirom da je IPA pomogla u provedbi preventivnih projekata, kao primjerice „Zdrav za 5“,

ali i drugim preventivno edukativnim aktivnostima, posebice prije početka školske godine

 

SLAVONSKI BROD, 10. lipnja 2014. – U subotu, dana 7. lipnja, s početkom u 12,30 sati, u prostorijama hotela „Savus“, održana je konferencija za novinare u organizaciji IPA (International police Association) Sekcije Hrvatske, odnosno Regionalnog kluba „IPA Brodsko-posavska“. Prije početka tiskovne konferencije, upriličen je susret predsjednika IPA Sekcije Hrvatske Miljenka Vidak sa predsjednikom Regionalnog kluba „IPA Brodsko-posavske“ Antunom Valićem, načelnikom Policijske uprave brodsko-posavske Antom Zovak, te županom Brodsko-posavske županije Danijelom Marušićem, kojom prilikom su nakon pozdravnih riječi, međusobno uručeni prigodni pokloni.

 

Na konferenciji je bilo riječi o kratkoj povijesti IPA-e, dosadašnjem radu i planovima za naredno razdoblje, nakon koje je održan sastanak Upravnog odbora IPA.

 

Predsjednik Regionalnog kluba Antun Valić, upoznao je nazočne sa radom kluba osnovanog 2007. godine, naglasivši veliki napredak u članstvu, obzirom da je broj članova od prvotnih 30-tak porastao na 300-tinjak, te se povećava iz godine u godinu. Ostvareni su brojni kontakti na međunarodnoj razini (Mađarska Češka). Smjernice IPA krovne organizacije se uspješno provode, te se koristi stručna literatura. Provode se razna edukativna predavanja po vrtićima i školama. Članovi IPE pomažu policajcima i građanima u nevolji, a trenutno sudjeluju u humanitarnoj pomoći stradalim građanima u nedavnim poplavama u Slavoniji.

Predsjednik IPA Sekcije Hrvatske Miljenko Vidak, kazao je da IPA u Republici Hrvatskoj egzistira od 2001. godine, broji 20 regionalnih klubova u svim županijama, odnosno policijskim upravama s ukupno 13500 članova. IPA se ne bavi samo strukovnim aktivnostima, već zadire i u sferu kulture, umjetnosti, sporta, te razmjenjuje iskustva na svjetskoj razini, putem kongresa i međunarodnih konferencija. Na današnjem sastanku Upravnog odbora, osim daljnjih smjernica i aktivnosti, biti će riječi o aktivnostima, zaključcima i modalitetima pomoći građanima poplavljenih područja u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, te također o pomoći za pedesetak kolega, policijskih službenika, koji su u poplavama ostali bez svojih domova.

 

Načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Ante Zovak, pozdravio je nazočne, zahvalivši na odličnoj suradnji sa policijskom upravom, obzirom da je IPA pomogla u provedbi određenih preventivnih projekata, kao primjerice „Zdrav za 5“, ali i drugim preventivno edukativnim aktivnostima, posebice prije početka školske godine.

 

Župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, izrazio je zadovoljstvo jer se ovakvi sastanci održavaju upravo u Slavonskom Brodu. Naglasio je dobru suradnju IPA, policije i županije, na raznim preventivnim programima i akcijama, izdanim brošurama školarcima na temu prometne kulture, zahvalivši predsjedniku Regionalnog kluba, predsjedniku IPA Sekcije Hrvatske i načelniku policijske uprave.

 

Autor kata Nujić, glasnogovornica PUBP

Related Post