SEDMI MEMORIJALNI VATROGASNI KUP „ŽELJKO BRKANAC“

884 0

Bilo je to još jedno lijepo vatrogasno druženje. Brojne ekipe vatrogasnog podmlatka i mladeži jamstvo su opstojnosti dobrovoljnih vatrogasnih društava

 

BODOVALJCI, 6. srpanj 2014. – Pod pokroviteljstvom Općine Vrbje i uz potporu Županijske vatrogasne zajednice danas se na 7. memorijalnom kupu „Željko Brkanac“ okupilo 19 vatrogasnih ekipa djece, mladeći i seniora. U organizaciji DVD-a Bodovaljci, više od dvije stotine vatrogasaca, vatrogasne mladeži i prijatelja odalo je počast rano preminulom Željku Brkancu, vatrogascu DVD Bodovaljci.

Okupljene na nogometnom stadionu NK „Slavonija“, među kojima su bili Mirela Brkanac sa djecom, supruga pokojnog Željka Brkanca, i najstariji vatrogasac DVD-a Bodovaljci i njegov osnivač Antun Matijević, pozdravili su Gehard Jurišić, predsjednik DVD Bodovaljci i Stjepan Župetić, predsjednik županijske vatrogasne zajednice, koji je i otvorio ovo tradicionalno vatrogasno natjecanje.

Minutom šutnje odana je počast rano preminulom članu DVD Bodovaljci na čiji je grob položeno cvijeće i zapaljene svijeće, a počast je odana svim preminulim članovima društva i poginulim hrvatskim braniteljima.

Nakon prijavka koji je podnio zamjenik zapovjednika Stjepan Strinavić 7. memorijalni kup vodio je Marko Derežanin. Velik pljesak dobile su ekipe mladeži koje su predstavljale županijsku vatrogasnu zajednicu na državnom natjecanju. Na nedavno održanom natjecanju vatrogasne mladeži u Čakovcu nastupile su ženske ekipe DVD-a Beravci i Magić Mala, te muške ekipe DVD-a Bodovaljci, Beravci i Velika Koanica.

Sve ekipe pokazale su zavidno vatrogasno znanje, obučenost i spretnost. Domaćin DVD Bodovaljci najboljima je osigurao pehare i medalje za postignute rezultate u znak sjećanja na Željka Brkanca. Bilo je to još jedno lijepo vatrogasno druženje. Brojne ekipe vatrogasnog podmlatka i mladeži jamstvo su opstojnosti dobrovoljnih vatrogasnih društava. Čestitke stoga svima onima koji stvaraju uvjete i rade s budućima naraštajima vatrogasaca.

 

REZULTATI KUPA ŽELJKO BRKANAC

Djeca muški: 1. DVD Bodovaljci, 2. DVD Vrbje, 3. DVD Seoce

Djeca ženska:1. DVD Nova Gradiška, 2. DVD Vrbova, DVD Velika Kopanica

Mladež ženska: 1. DVD Beravci, 2. DVD Magić Mala

Mladež muška: 1. DVD Bodovaljci, 2. DVD Magić

Mala Seniorke A: 1. Bodovaljci

Seniori A: 1. Nova Gradiška

Seniori B : 1. Nova Gradiška

Related Post

DAN OPĆINE VRBJE

Autor - 16/08/2013 0
Zasigurno mogu reći da su polučeni rezultati više nego dobri, da smo s njima vrlo zadovoljni usprkos teškim gospodarskim vremenima,…