Sjajni uspjeh odbojkašica u Kupu

1036 0

19. rujan 2011. – Odbojkašice Nove Gradiške sudjelovale su

jučer u Bilju na kvalifikacijskom turniru za završnicu Kupa Hrvatske gdje su tri ekipe trebale međusobnim igrama odlučiti koja će od njih biti pobjednik i kvalificirati se kao predstavnik Slavonije i Baranje u dalje natjecanje za Hrvatski kup. Na turniru su sudjelovale pored Novogradiščanki domaće OK Bilje i prvoligaška ekipa ŽOK Osijek. Naše odbojkašice bile su sjajne, očito dobro pripremljene i postigle su dvije izvanredne pobjede, nadigravši obje suparničke ekipe i tako se plasirale po prvi put u klupskoj povijesti u završnicu Kupa Hrvatske gdje ih čeka, ni manje, ni više, nego aktualne državne prvakinje iz Rijeke.

O izvanrednom uspjehu novogradiških odbojkašica govori nam trener Damir Runjaš slijedeće:

„Prvu utakmicu u 14 sati igrali smo protiv domaćina ŽOK Bilje koje je od ove sezone s nama u ligi i dobili 3 – 0 ( 25 – 19, 25 – 21, 25 – 22). Imali smo samo 40 minuta pauze do druge utakmice protiv ŽOK Osijeka koju smo isto dobili sa čistih 3 – 0 ( 25 – 17, 25 – 19, 25 – 18) i već sada se vidi da su odlično fizički pripremljene,a tek su negdje na 60 % mogućnosti. Uglavnom,odigrale su fantastično i fanatično borbeno,prezadovoljan sam,nisam još uvijek ni svjestan što smo napravili, a iskreno nisam ni očekivao da će u ovoj fazi priprema odigrati ovako kvalitetno.U prvoj postavi od 6 djevojaka imamo 4 djevojke od 16 godina i to je podatak za divljenje jer ćemo sa dječjim vrtićem igrati protiv prvaka države ŽOK Rijeka.

Prva utakmica se igra kod nas 5. listopada (srijeda), a uzvratna u Rijeci 12. listopada (srijeda). Kao što vidite Kup se igra srijedom, pa ćemo pokušati u dogovoru sa Rijekom da se utakmica kod nas igra vikendom zbog publike.

 

Ovo je sastav koji je jučer igrao i ostvario jedan od najvećih uspjeha u povijesti našeg kluba:

 

Iris Ivaniš (kapetanica), Franka Zubović, Antonija Mlinac, Klara Vukšić, Darija Banožić, Kristina Pilaš, Anja Barać, Marina Vidošić (1. libero), Karla Glasnović, Lucija Dautović, Antonija Čeliković, Dora Zečević ( 2.libero),

uz trenera Damira Runjaša.

 

Na slici: kapetanica ŽOK Nova Gradiška Iris Ivaniš

Related Post