SKUP POTPORE GENERALIMA GOTOVINI, MARKAČU, NORCU I GLAVAŠU

621 0

NOVA GRADIŠKA, 10. svibanj 2011. – Skup potpore zatočenim hrvatskim gearalima Anti Gotovini, Mladenu Markaču, Mirku Norcu i Branimiru Glavašu te svim zatočenim hrvatskim braniteljima održati će se u subotu 21. svibnja na središnjem gradskom trgu s početkom u 11 sati. Odbor za obilježavanje obljetnica utemeljenja 121. brigade

HV-e i drugih važnih obljetnica iz Domovinskog rata, koji je organizator ovog skupa potpore, poziva sve branitelje i građane da dođu i na skup daju potporu zatočenim generalima i hrvatskim braniteljima.

Naši generali u Hagu su nepravedno osuđeni od nepravednog suda. Naši branitelji na čelu s našim generalima i vrhovnim zapovjednikom su branili svoju zemlju od agresora i svaka presuda po zapovjednoj odgovornosti generalima Gotovini i Markau je neodrživa jer nisu ništa skrivili, a nisu miogli ni znati za ono što su činili pojednici iz ovih ili onih razloga. Zločine su počinili ljudi koji nikada nisu bili za Hrvatsku – kazao je prof. Ante Vukšić i dodao da na skupu treba reći tko je sve odgovoran nepravednu osudu izrečeni generalima.

 

Na sjednici Odbora održanom pod predsjedanjem pukovnika Adama Tomičića upućena je jasna poruka političarima i zaključeno je da na skupu potpore nema mjesta politici, a na pozornici za mikrofonom ni mjesta za političare. Zvonko Čulina, predsjednik Udruge temeljne policije iz Domovinskog rata kazao je da će članovi te udruge napustiti skup ukoliko se netko od političara pojavi na pozornici i naglasio da hje skup stvar digniteta Domovinskog rata i dostojanstva branitelja. Na skupu će govoriti pukovnik Adam Tomičić, predsjednik Odbora za obilježavanje obljetnica iz Domovinskog rata i prof. Ante Vukšić, predsjednik Udruge roditelja poginulih branitelja u Domovinskom ratu.

Related Post

AKCIJE DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI

Autor - 24/06/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 24. lipnja 2014. – Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška poziva dobrovoljne darivatelje krvi s područja bivše novogradiške…