SKUP POTPORE GENERALIMA – Osuđen postupak branitelja koji su sjedili u kafićima

1110 0

HTV ima subotom emisiju za pse, a nema za hrvatske branitelje koji kao da su bezvrijedni u našem društvu – kazao je prof. Ante Vukšić

NOVA GRADIŠKA, 1. lipnja 2011. – Unatoč malom odazivu branitelja i građana, kulturno, dostojanstveno i uspješno ocijenjen je skup potpore zatočenim hrvatskim generalima i braniteljima, održan na

središnjem gradskom trgu 21. svibnja. Ocijenjeno je to na sjednici Odbora za obilježavanje obljetnica utemeljenja 121. brigade HV-e i drugih važnih obljetnica iz Domovinskog rata uz konstataciju da je javnosti upućena poruka, što je bio i cilj skupa potpore.

– Iako sam nezadovoljan odazivom dali smo podršku genralima, posebno generalu Anti Gotovini, kojemu je novogradiško ratište bilo prvo ratišete u Domovinskom ratu. Bila je naša obveza da se okupimo i prisjetimo svega onog što se dešavalo 1991. godine. Nije to bio skup koji bi rušio državu i mi ne rušimo državu, već bi ako zatreba opet stali u njenu obranu – kazao je pokovnik Adam Tomičić, predsjednik Odbora, i još jednom podsjetio na razjedinjenost branitelja, velik broj braniteljskih udruga čime se, kako smatra, išlo na razbijanje braniteljskog korpusa.

Mato Modrić smatra da pojedine udruge pokriva politika i kaže da se u školama ne promiče Domovinski rat. Jozo Bungić je razočaran poašanjem velikog broja branitelja koji su sjedili ispred okolnih kafića, a nisu se ustali kada je svirana hrvatska himna i minutom šutnje odana počast poginulim braniteljima u Domovinskom ratu.

Prof. Ante Vukšić je kritizirao udruge proistekle iz Domovinskog rata jer nisu sa svojim članovima organizirano došle na skup. Zapitao se da li je Koordinacija udruga samo skup pojedinaca i posumnjao u legitimnost nekih udruga. Vukšić je nezadovoljan odazivom 100 do 150 ljudi na skup, a zamjerke je uputio sredstvima priopćavanja, posebno televizijama, istaknuvši pritom HTV kazavši da ta televizija ima subotom emisiju za pse, a nema za hrvatske braniteje koji, kako je kazao, kao da su bezvrijedni u našem društvu.

Istaknuto je da Odbor mora promicati istinu o Domovinskom ratu.

 

Related Post