SKUPA CESTARINA: Otkriven vozač koji je lukavstvom izbjegavao plaćanje cestarine

1679 0

SLAVONSKI BROD, 15. veljače 2021. – Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, u petak 12. veljače, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom na okolnosti počinjenja kaznenog djela prijevare i krivotvorenja isprave.

Naime, policija sumnjiči 49-godišnjaka da je u vremenskom razdoblju od veljače do rujna prošle godine, neplaćanjem ili umanjenim plaćanjem cestarine za korištenje autoceste, načinio materijalnu štetu pravnoj osobi u iznosu od nekoliko tisuća kuna. U nekoliko desetaka slučajeva, osumnjičeni je svojim osobnim automobilom vozio neposredno iza vozila koje je izlazilo s autoceste i na taj način izbjegao plaćanje cestarine. Neiskorištene magnetne kartice je koristio prilikom slijedećih izlazaka s autoceste, kako bi doveo u zabludu zaposlenike Hrvatskih autocesta i uvjerio ih da je prešao manju dionicu autoceste za koje je platio manji novčani iznos cestarine.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je na svoj osobni automobil, koji je koristio u prometu, u nekoliko navrata postavio registracijske pločice koje ne pripadaju njegovom vozilu, čime je počinio kazneno djelo krivotvorenja isprave.

Policijski službenici protiv 49-godišnjaka podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Related Post

TROMBLONSKA MINA U KANALU

Autor - 15/03/2011 0
15. ožujak 2011. – Kaznena djela krađem, otuđenja tuđe stvari i prijevare najčešća su u posljednje vrijeme na području Policijske uprave…

DRAGOVOLJNA PREDAJA ORUŽJA

Autor - 14/01/2013 0
Policija u podrumu kuće pronašla četiri protuoklopne tenkovske mine TMA-3, 11 upaljača za mine i tri sanduka sa ukupno 2960…