SKUPŠTINA UDRUGE UDOVICA HRVATSKIH BRANITELJA: Nakon tragedije koja ih je zadesila i oporavka, udovice nastoje živjeti normalno

1346 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 5. travnja 2019. – Na jučer održanoj redovnoj i izvještajnoj Skupštini Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata još je jednom potvrđen doprinos koji ova udruga ima u njegovanju stečevina iz Domovinskog rata, njegovog digniteta i digniteta hrvatskih branitelja.
I dalje ova udruga, predvođena predsjednicom Vjekoslavom Karešin, ulaže napore da, u slučaju potrebe, članice udruge i djece poginulih branitelja ostvare zakonska prava. Kako je istaknula, udovice hrvatskih branitelja oporavile su se od tragedije koja ih je zadesila i sada život pokušavaju živjeti normalno.
Uoči skupštine udovice su, kod spomen obilježja na Trgu dr. Franje Tuđmana, odale počast smrtno stradalim hrvatskim braniteljima, a kod biste dr. Tuđmana i prvom hrvatskom predsjedniku.
Okupljene udovice, predstavnici drugih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Vlatko Grainer, koordinator za braniteljske udruge Grada Noiva Gradiška i Ljiljana Lukačević, voditeljica Tima za psihosocijalnu pomoć u gradskoj su vijećnici prije početka radnog dijela Skupštine, minutom šutnje i prezentacijom fotografija odali počast poginulim hrvatskim braniteljima s novogradiškog područja.
Skupština je održana pod predsjedanjem Snježane Đajkić.
Podnoseći izvješće o radu u proteklih godinu dana predsjednica Vjekoslava Karešin
govorila je o brojnim aktivnostima i sudjelovanju na obilježavanju značajnih obljetnica iz Domovinskog rata i hrvatske povijesti, čime je ova udruga potvrdile ustrajnost u očuvanja digniteta Domovinskog rata i hrvatskih branitelja.
Treba istaknuti i sportske aktivnosti s kojima su se tijekom proteklih godinu dana bavile članice udruge, te radionice na kojima se okupljaju i druže izrađujući razne proizvode koje su izlagale na manifestacijama, kao što su naprimjer, Advent u našem gradu i Novogradiško glazbeno ljeto. Nisu ih prodavale, ali su prikupljale dobrovoljne priloge koje su davale u humanitarne svrhe.
Istaknuta je dobra suradnja sa drugim udrugama iz Domovinskog rata, a predsjednica Vjekoslava Karešin posebno je zadovoljstvo iskazala što su branitelji novogradiškog kraja u Novoj Gradiški dobili Trg 121. brigade Hrvatske vojske. Zahvalila je Gradu Nova Gradiška i svima drugima koji su dali svoj doprinos.
Skupština je usvojila izvješće o radu i izvješća Nadzornog odbora i Suda časti, te program rada i financijski plan za 2019. i 2010. godinu.

Related Post

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

Autor - 17/09/2015 0
Slavonski Brod 17. rujna 2015. – Za projekt „Kontrola plodnosti tla na poljoprivrednim gospodarstvima” koji Brodsko-posavska županija u suradnji s…

IZBORI U HDZ-u

Autor - 24/04/2012 0
Neka se u HDZ-u, i u društvu uopće, prestane rušiti, a počne graditi; neka se prestane dijeliti, a počne udruživati;…

Napokon semafori kod Fine

Autor - 01/08/2019 0
Autor Franjo Samardžić NOVA GRADIŠKA, 1. kolovoza 2019. – Treba još malo strpljenja za vozače i pješake pa će promet…