SKUPŠTINA ZAJEDNICE TEHNIČKE KULURE: Grad s više novca obradovao entuzijaste

1259 0

NOVA GRADIŠKA – Sinoć je u restoranu „Maksimilijan“ održana redovna godišnja Skupština Zajednice tehničke kulture Nova Gradiška. Za razliku od prošlogodišnje ova je održana u  sasvim drugom ozračju čemu je  doprinijelo više novca  namijenjenog za  Zajednicu tehničke kulture i  njene udruge i društva.

Kako je kazao  predsjednik Velimir Vuković, dolazi ljepše vrijeme,  jer je puno više razumijevanja i dobrog odnosa  prema tehničkoj kulturi.

-Više novca dobar je trend, jer bez novca nema ni rada. Do sada smo ga  imali samo za  podmiriti osnovne troškove, a sada  zahvaljujući ponajprije Gradu Nova Gradiška, a potom i Brodsko-posavskoj županiji, možemo planirati  programe, koji se ne mogu realizirati bez novca, a koji mladima mogu jamčiti kreativnost i biti  im zanimljivi – kazao je Velimir Vuković.

Smjer  kojim će tehnička kultura u Novoj Gradiški  ići ubuduće je orijentacija na mlade  i povezivanje  s osnovnim i srednjim školama u kojima postoje mentori i  ima prostora  za rad koji se  zajedničkim ulaganjima može opremiti. Prvi koraci su učinjeni s Elektro-tehničkom i ekonomskom školom i Industrijsko-obrtničkom školom. Tako se u Elektro-tehničkoj školi priprema  prostor za robotičare koji bi  trebao biti dostupan, uz učenike škole, i ostaloj zainteresiranoj mladeži i građanima.

Postavljeno je i pitanje gdje su se  izgubili  nastavnici tehničke kulture  u osnovnim školama iz kojih se  treba  animirati što veći broj mladih  za rad u udrugama tehničke kulture,  Nažalost, tehnička kultura je  u osnovnom obrazovanju zapostavljena, jer,   kako je kazao Tihomir Batalo, tehnička kultura je tjedno zastupljena samo s jednim školskim satom.

Zadovoljstvo što su u Zajednici tehničke kulture zadovoljni novim odnosom gradske vlasti prema tehničkoj kulturi   izrazila je  zamjenica gradonačelnika Vesna Đapić. Prisjetila se prošlogodišnje Skupštine  i problema o kojima se tada govorilo.

-Bila sam iznenađena činjenicom  da tehnička kultura nema  sredstava za kreativan rad, a uz to ni adekvatan prostor. O tome sam izvijestila gradonačelnika pa smo se potrudili to stanje popraviti.  Smatram da imamo razumijevanja i dobre volje da se stanje još popravi i uredi prostor za Zajednicu tehničke kulture – kazala je Vesna Đapić.

U 2016. godini Zajednica tehničke kulture raspolagala je sa 52.000 juna, a u ovoj taj će iznos prema predviđanjima biti 90.000 kuna od kojih će Grad osigurati 70.000 kuna.

Skupština je prihvatila  izvješća za 2016. godinu i  plan rada za 2017. godinu.

Nakon što je lani  iznenada preminuo dugogodišnji tajnik Zvonimir Bošnjak  za tajnicu je izabrana Blanka Došlić, a dr.  Ivan Bagarić zamijenit će ga kao zamjenik  zastupnika u Zajednici tehničke kulture Brodsko-posavske županije i kao zamjenik zastupnika  u Skupštini Hrvatske ZTK.

Related Post

KRAĐE I KRIVOTVORENJE ISPRAVE

Autor - 26/09/2017 0
NOVA GRADIŠKA / SLAVONSKI BRO0D, 25. rujna 2017. – Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, proveli su kriminalističko istraživanje nad…