Slavonka pobijedila Olimpiju

686 0

5. ožujak 2011. – Rukometašice Slavonke sjajno su

počelu novu natjecateljsku sezonu jer su večeras nakon vrlo dobre i borbene igre pobijedile solidnu ekipu Olimpije iz Osijeka sa 26:23. Posebno su Novogradiščanke bile uspješne u prvom poluvremenu kada su prosto deklasirale gošće što govori i rezultat prvog poluvremena koji je bio velikih 16:7 u korist igračica Slavonke. Slavonka je povela s 4:1, zahvaljujući sjajnoj i prvoj igračici večeri, „maljušnoj“, brzoj i nezadrživoj Antoniji Samardžić koja je bila nerješiva zagonetka za Osječanke. Ona je svojim kontrama dovela Slavonku u vodstvo, a zatim su pogocima Jasne Čuline, vesne Lukačević i Željke Safundžić Novogradiščanke povele i s 9:5 u 15. minuti igre. Dok je brza Samardžić davala golove iz kontre, Jasna Čulina je to, za razliku od ranije, kada je ulazila u gužve u suparničkoj zoni, sada pucala iz vana i bez problema svaki put realizirala. U 25. minuti bilježimo 5 uzastopnih obrana (!!!) vratarke Barbare Sokić, kojoj su suparnice pucale iz kontre, pa s linije 6 metara, i najzad s krila u tri maha i svaki put je obranila. Kada je dosuđen sedmerac protiv Slavonke trener Miroslav Samardžija stavlja na gol vratarku Španović koja brani sedmerac, a inače je vrlo dobro branila od početka utakmice dok nije došla Sokić na gol. Sve u svemu, sjajno prvo poluvrijeme, još bolji rezultat i raspucane naše igračice: Samardžić 5 golova, Lukačević 5, Čulina 4, Safundžić 2 i Curić 1.

U nastavku Španović brani dva zicera, Safundžić s pivota dva puta zastopno zabija za velikih 18:9. A tada odjednom pad. Osječanke preuzimaju inicijativu, postižu golove i u 40. minuti je 19:12. Safundžić tada lijevom rukom, dok su je držale suparnice, zabija za 20:12. Španović ponovno u dva maha sjajno brani kontre, a Lukačević povisuje na 21:13 iz protunapada. A tada od 45. do 50. minute pad u obrani Slavonke. Gošće stižu čak na 24:18! Završnicu čini neobvezna igra, igra se vabank, bez čvrstine i Osječanke preko brzog lijerukog krila Dorić znatno smanjuje omjer, pa utakmica završava sa 26:23. Treba reći da je pobjeda Slavonke više nego zaslužena, mogla je biti izražena s većim omjerom, ali je pod kraj došlo do opuštanja tako da su osječke rukometašice dobile prvo poluvrijeme s 16:10. Na sreću, prednost naših igračica bila je velika i zasluženo su pobijedile.

 

Strijelci su bili: Samardžić 9, Lukačević 7,Safundžić i Čulina po 4, Curić 1, Ćondrić 1. Još su igrale: Križan, Malnar, Sekulić, Sokić, Milinović i Španović, uz trenera Miroslava Samardžiju.

 

Neposredno nakon završetka utakmice trener Miroslav Samardžija nam je izjavio da je podnio neopozivu ostavku i da više neće biti trener Slavonke, nego da će ostati samo tajnik kluba. Razlog nije naveo, nego je samo rekao „iz osobnih raloga“. Na slici: Igračice Slavonke neposredno večeras nakon pobjede nad Olimpijom.

 

KLIKNITE NA SLIKU!

 

Related Post