SLAVONSKI BROD

1526 0

SLAVONSKI BROD, 3. kolovoz 2012. – Polaganjem vijenaca kod središnjeg križa na gradskom groblju u Slavonskom Brodu započelo je prigodno obilježavanje 17. obljetnice veličanstvene vojno- redarstvene akcije Oluja i proslava Dana pobjede,

domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Uz predstavnike županije, na čelu sa zamjenicima župana Davorom Vlaovićem i Ružicom Vidaković, vijenac su položili i predstavnici Grada Slavonskoga Broda, Policijske uprave Brodsko- posavske, brojne udruge proistekle iz Domovinskog rata i predstavnici političkih stranaka.

 

Već tradicionalno, svi su se zatim uputili prema Spomeniku poginulim braniteljima Domovinskog rata na Trgu Stjepana Miletića, gdje su položili cvijeće i upalili svijeće, a zatim se s ponosom i tugom poimence zahvalili svim braniteljima čija su imena uklesana na spomeniku. Stradalim herojima Domovinskog rata, čiji su životi utkani u temelje Domovine, nikada nećemo moći zahvaliti za žrtvu, ali ćemo njihovo ime i djelo zauvijek sačuvati od zaborava. Molitvu kod Spomenika predvodio je vlč. Davorin Anđić, župnik iz Podcrkavlja.

 

Sveta misa za sve poginule,pokojne, nestale i umrle hrvatske branitelje služena je u crkvi- svetištu Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu.

Sveta misa za Domovinu služit će se u nedjelju, 5. kolovoza 2012. u 19,00 sati u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Brodskom Vinogorju.

 

 

Related Post