Slavonski dućan posjetili Influenceri, novinari i predstavnici turističkih agencija 

554 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 2.  srpnja  2022. –  Foodinfluenceri, novinari i predstavnici turističkih agencija iz Zagreba  na studijskom putovanju jučer su (1. srpnja) posjetili  turističke atrakcije Brodsko-posavske županije.  Nakon što su  na istočnom dijelu naše  županije  posjetili  salaše, rančeve, OPG-ove i  upoznali  bogatu kulturnu i prirodnu baštinu,  nakon posjete jezeru Petnja,   Slavonskom Brodu i Garčinu,  u poslijepodnevnim satima u organizaciji  Turističke zajednice Brodsko-posavske županije  i njene predsjednice Ružice Vidaković posjetili  su Novu Gradiška i Slavonski dućan. 

Dočekali su ih  Milan Rosić, voditelj Slavonskog dućana  i  upravitelj  Zadruge  koju su osnovali Grad Nova Gradiška i   općine novogradiškog kraja  i Ivana  Matišević ispred Turističke zajednice  grada Nova Gradiška. 

Ivana Matošević upoznala ih je sa  turističkom ponudom  koju nudi Nova Gradiška, među  kojima je kao nezaobilazna destinacija i Slavonski dućan, brojnim manifestacijama, kulturnim i zabavnim događanjima  kojima  su ove godine pridodani i novi  atraktivni   gradski bazeni. Istaknula je tradicionalnu glazbenu manifestaciju Novogradiško glazbeno ljeto.  

 Milan Rosić  upoznao ih je s dobrom odlukom  gradskih vlasti  da u suradnji s općinama  osnuje  Slavonski dućan. Koliko je to  bila dobra odluka  potvrđuju  police  u Slavonskom dućanu koje su pune atraktivnih proizvoda koje nude Opća poljoprivredna gospodarstva, obrtnici i kućne radinosti iz pet slavonskih Županija i  dijela Sisačko-moslavačke županije. Slavonski dućan postao im je snažna potpora u plasmanu njihovih  proizvoda, a turistima  da ih na jednom mjestu  mogu kupiti, a uz to kušati  i uživati u gastronomskim delicijama, od kulena i drugih  suhomesnatih proizvoda, sireva,  rakija i vina, pekmeza  i domaćih slavonskih kolača.

Foodinfluenceri i  novinari  oduševljeni  ambijentom i ponuđenom prezentacijom u kojoj su uz suhomesnate delicije i slavonske kolače  bili i  sve šire poznati  cernički ćupteti. Nakon degustacije  na nepce im je dobro leglo i  Bošnjak pivo.  Poznati foodinfluencer Mile Butorac, poznatiji kao Hungry Mile, svojoj je garderobi dodao i šokačku jaknu  poznatu kao  slavonska reklja. 

 

Related Post