Spomen 100-te obljetnice rođenja Ivana Pavla II. u Novoj Gradiški

1324 0

Autor Župa BZBDM
NOVA GRADIŠKA, 19. svibnja 2020. – Na poticaj požeškog biskupa Antuna Škvorčevića u župama Požeške biskupije je 18. svibnja 2020. obilježen spomen 100-te obljetnice rođenja sv. Ivana Pavla II., utemeljitelja Biskupije.
Vjernici župe Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Novoj Gradiški na poseban način izražavaju svoju odanost Bogu proseći zagovor sv. Pape, napose zato jer je prije tri godine na platou ispred župne crkve postavljen svečev kip, rad akademskog kipara Ante Jurkića – replika kipa Trsatski hodočasnik koji se nalazi u Rijeci na Trsatu.


Svečano večernje euharistijsko slavlje predvodio je župni vikar iste Župe vlč. Marko Dušak. Na početku misnog slavlja predvoditelj je pozvao vjernike da u ovom misnom slavlju zahvale Bogu na daru Svetca naših dana, utemeljitelju Požeške biskupije i prijatelju hrvatskoga naroda. U prigodnoj homiliji vlč. Dušak je istaknuo kako se „nalazimo u mjesecu svibnju, mjesecu u kojemu se intenzivnije molitveno družimo s Blaženom Djevicom Marijom kojoj se sv. Ivan Pavao II. predavao u potpunosti, te je to na osobit način posvjedočio i svojim geslom Totus tuus ego sum Maria – Sav sam tvoj Marijo! Taj primjer predanosti svakoga vjernika poziva da kao marijanski narod i pojedinci nastavljamo preslavno djelo evangelizacije, kako ga je Sveti papa nazvao u apostolskom pismu o osnutku Požeške biskupije, posvjedočujući tako samoga Krista među braćom.“

Nakon misnog slavlja vjernici su molitveno pohodili kip sv. Ivana Pavla II. koji je postao drago molitveno i sakralno mjesto novogradiških vjernika. Nakon što su izmoljene Svečeve litanije i molitva Utemeljitelju Požeške biskupije vjernici su otpjevali poklik Sveti Ivane Pavle – moli za nas!

Related Post

PREVENTIVNA RADIONICA

Autor - 12/06/2014 0
Dana 11. lipnja, s početkom u 13 sati, u Slavonskom Brodu, u Osnovnoj školi „Antun Mihanović“, provedena je interaktivna radionica…