SREBRNE MEDALJE ZA EKIPU PRVE POMOĆI OŠ „LJUDEVIT GAJ“

691 0

NOVA GRADIŠKA, 18. travanj 2011. – Članice Ekipa podmlatka Crvenog križa Osnovne škole „Ljudevit Gaj“ vratile su se sa državnog natjecanja ekipa mladeži i podmlatka u pružanju prve pomoći sa srebrnim medaljama. Naklon što su osvojile prvo mjesto na lokalnom i međužupanijskom natjecanju u Zagrebu su na državnom natjecanju osvojile drugo

mjesto iza ekipe iz Buja. Predvođene mentoricom Nevenkom Bjelić, hvale vrijedan uspjeh izborile su, u konkurenciji deset ekipa, Tara Prša, Marija Šifner, Ivana Ilijaš, Katarina Bunikić, Slavica Petrović i Katarina Šimunović. Uspjehom su zadovoljni i u Gradskom društvu Crvenog križa, jer je on potvrda do rog rada s mladeži Crvenog križa u osnovnim školama.

15. državno natjecanje je održano u Osnovnoj školi Izidora Kršnjavoga. Ekipe podmlatka i mladeži su se natjecale u znanju o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima i vještinama prve pomoći.

Organizator natjecanja bio je Hrvatski Crveni križ u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa i Agencijom za odgoj i obrazovanje a održan je kao središnji događaj u Tjednu Crvenog križa u svrhu promicanja rada Crvenog križa među mladima.

 

 

Related Post

Autor - 08/02/2012 0
{vimeo}24691726|450|253|1{/vimeo}   U cijelosti vam predstavljamo najavljivani video spot Udruge „Hrabro dijete“ Nova Gradiška i Parnog Valjka. Odlična suradnja udruge…