STEČAJ U SEKULIĆU

1789 0

Sa 28 vrijednosti, po kojoj se sada nude nekretnine Sekulića, mogli bi se namiriti vjerovnici, prvenstveno radnici koji su do sada dobili samo 25 posto svojih potraživanja, odnosno 2 milijuna kuna od 8 milijuna koliko potražuju, razlučni i ostali vjerovnici – kaže Bešlić.

 

NOVA GRADIŠKA, 23. kolovoza 2013. – Stečaj nad DI Sekulić ide svojim pravnim tijekom nepune četiri godine. Trgovački sud oglašava dražbu za dražbom, ozbiljan kupac nikako da se pojavi, a vjerovnici namire svoja potraživanja. Kupca nema iako je cijena nekretnina tog nekada drvoprerađivačkog diva i proizvođača namještaja na prostorima bivše Jugoslavije smanjena na gotovo četvrtinu od procijenjene vrijednosti. Kako doznajemo od stečajnog upravitelja Zdenka Bešlića do sada je održano 13 dražbi a u pripremi je četrnaesta.

-Iz dražbe u dražbu spuštane su cijene, a da se nije pojavio ozbiljan kupac . Na 14 dražbi koja će biti 2. prosinca nekretnine u vlasništvu Sekulića prodavat će se za 28 posto od procijenjene vrijednosti. Ne očekujem ozbiljnog kupca i prodaju. Ne znam što bi se to trebalo dogoditi da bi se nekretnine Sekulića prodale u prosincu ove godine – kaže stečajni upravitelj Zdenko Bešlić i dodaje da se u stečaju i dalje prodaju zalihe namještaja, piljene građe, elemenata i ostalih roba.

 

U DI Sekulić u stečaju smanjen je broj zaposlenih sa 11 na 5. U studenom će biti 4 godine otkako je pokrenut stečajni postupaka, a okončanja stečaja nema dok se ne proda imovina i nađe kupac.

-U stečajnom postupku treba unovčiti imovinu i namiriti vjerovnike. Sa 28 vrijednosti, po kojoj se sada nude nekretnine Sekulića, mogli bi se namiriti vjerovnici, prvenstveno radnici koji su do sada dobili samo 25 posto svojih potraživanja, odnosno 2 milijuna kuna od 8 milijuna koliko potražuju, razlučni i ostali vjerovnici – kaže Bešlić.

Related Post