Štivičko svjetlo za Vukovar

1781 0

Autor Višnja Mikić

ŠTIVICA – Iako je Štivica neveliko selo, u subotu, 18. studenog i njegovo je srce kucalo za Vukovar. U prostoru župne crkve sv Marije Magdalene, upriličeni su molitva, glazba i stihovi o Vukovaru. Slikokazi, tekstovi, pjesma, dirali su srca okupljenih i povezali iz s gradom herojem.

Uz pomoć vjeroučiteljice, Marine Dedoević, mladi ovog sela pripremili su lijep program nakon kojeg su ispred crkve složili upaljene lampione. Vrijedno je istaknuti kako su se u lijepom broju okupila i djeca. Dobro je da je tako jer i njih treba poticati na čuvanje naše novije povijesti i događaja, pogotovo stradanja iz perioda Domovinskog rata.

Program, koji su, uz predsjednika Mjesnog odbora Štivica, Leopolda Mikića, pratili i drugi župljani, završio je svima dragom pjesmom „Ne dirajte mi ravnicu“.

Važno je spomenuti i to da se u Štivici dani stradanja grada heroja, ponosnog Vukovara, obilježe, makar i skromno, svake godine.

Related Post

VRPOLJE

Autor - 12/09/2013 0
Načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Ante Zovak, jučer je u prostorijama općine Vrpolje održao radni kolegij na kojem su bili rukovoditelji…