STJEPAN VUČKOVIĆ I DRAŽEN LOZIĆ NAJBOLJI SU ORAČI U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

848 0

bpz.hr

U organizaciji Udruge natjecatelja u oranju Brodsko-posavske županije i Hrvatske poljoprivredne komore Područnog odjela Brodsko-posavske županije održano je u Sikirevcima 8. županijsko natjecanje u oranju. Natjecanje je održano na parceli obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Fabijana Marinića.

Pokrovitelji su bili Brodsko-posavska županije i općina Sikirevci, koja je bila i domaćin natjecanja. 

U dvije kategorije natjecalo se 19 orača od kojih 13 s plugovima ravnjacima i 6 orača s plugovima premetnjacima. Iako su uvjeti za oranje bili daleko od idealnih, zbog dužeg sušnog perioda, orači su kvalitetno prionuli poslu kojega su ocijenili tri suca pod vodstvom Ivice Prpića ispred HPK Područnog odjela Požeško-slavonske županije.

Redoslijed natjecatelja kod plugova ravnjaka je slijedeći: 1. mjesto Stjepan Vučković s 100,5 bodova, 2. mjesto Ilija Šiškić s 82,5 bodova, 3. mjesto Stjepan Đurić s 64,17 osvojenih bodova. Najviše bodova s plugovima premetnjacima osvojili su: 1. mjesto Dražen Lozić s 105,5 bodova, 2. mjesto Ivan Karavidović s 79 bodova i 3. mjesto Domagoj Kulaš s 65,5 osvojenih bodova.

Pobjednici Stjepan Vučković u kategoriji pluga ravnjaka i Dražen Lozić s plugom premetnjakom stječu pravo sudjelovanja na 9. natjecanju orača Republike Hrvatske koje će se održati 3. rujna 2011. godine u Karlovačkoj županiji.

Ispred Brodsko-posavske županije okupljene je pozdravio zamjenik župana Davor Vlaović i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Željko Burazović, koji je prvoplasiranima na državnom natjecanju poželio uspjeh te izrazio želju da upravo oni budu hrvatski predstavnici na Svjetskom natjecanju orača u Vrani 2012. godine u Zadarskoj županiji. Nakon natjecanja nastavljeno je druženje pod šatorom uz okrjepu i domaće svirače.

Related Post